Columns

Column: BOOH

ALPHEN Poppie is nu zestien maanden bij ons. De drie beoogde maanden zijn iets langer geworden. Ze is van een kwetsbaar en klein baby'tje naar een bijdehand en eigenwijs mormeltje gegroeid.

Gerard van Gemert

Column: Zwerver

ALPHEN Ik ben een boek, een kinderboek. Maar ik ben geen gewoon kinderboek. Nee, ik ben een Kinderzwerfboek. En sinds vorige week donderdag kun je mij ook vinden in het gemeentehuis. Het 15de Kinderzwerfboekstation in Alphen.

Gerard van Gemert

Column: Scheldvrij

ALPHEN Er is niets leukers dan met mooi weer over een voetbalveld te struinen waar op alle velden jeugdwedstrijden worden gespeeld. Dat kon vorig weekend op het ARC-Heitingatoernooi. Gezellige sfeer en iedereen vrolijk, behalve die ene vader.

Gerard van Gemert

Column: 4 mei

ALPHEN Voor het eerst beleefden we 4 mei in een appartement met een doorgaande weg erlangs. Tussen 20.00 uur en 20.02 uur reden er acht auto's en twee motoren langs. Het deed me denken aan vijfenveertig jaar geleden.

Gerard van Gemert

Column: Uitverkoop

ALPHEN ,,Anders lopen we even over de vrijmarkt." Ellen zette Poppie in de wandelwagen en ik deed mijn schoenen aan. ,,Mwah, hoeft niet per se voor mij hoor", stribbelde ik lichtjes tegen. Maar Ellen was onverbiddelijk.

Column: IJsje

ALPHEN Zo'n week met zonovergoten weer zorgt voor vrolijkheid. Dat vroeg om een ijsje, dus ging ik met Poppie op pad. Maar ik voelde al dat dat lastig ging worden. Want met een klein vrouwtje voor op de fiets is het lastig ijsjes halen.

Gerard van Gemert

Column: Poep

Gerard van Gemert

ALPHEN Op vrijdag was ik in de ochtend in Lelystad waar een leesconsulente mij begeleidde bij presentaties in drie klassen.

Ze was een paar jaar ouder dan ik, had een gekreukeld gezicht en was sikkeneurig.

Column: Robinson

ALPHEN Onze dorpsgenote Marloes Verdiesen wil graag meedoen aan Expeditie Robinson. Om daarvoor in aanmerking te komen heeft ze zeven filmpjes in en om Alphen aan den Rijn opgenomen. Daar kon tot 9 april op gestemd worden.

Gerard van Gemert

Pagina's