Columns

Shit

En toen stonden we stil. Maar dan ook echt stil. Er was geen beweging meer in te krijgen. We hadden Bodegraven net achter ons gelaten, dus ik kon de stal al ruiken. En al snel kwamen we erachter dat de oorzaak een mankement aan de trein was. Het zou snel opgelost zijn.

Maarten

Er had hier een hilarische column over wildplassen kunnen staan. Maar de thuiscensuur heeft er voor gezorgd dat dat niet het geval is. U moet mij er niet op aankijken.

Oppasspel

Zijn fiets leunde met het zadel tegen zijn buik en met zijn twee handen rommelde hij in zijn Cars rugzak. Hij stond al voor de spoorbomen te wachten toen ik, iets over halfacht, kwam aanrijden. Op het moment dat ik naast hem stopte, keek hij mij even aan. Ik schatte hem een jaar of 8.

Politiek

De NOS dacht dat het een goed idee was om bij ons in Alphen eens na te vragen waarom D66, CDA, VVD en Christenunie er wél uitkwamen tijdens de onderhandelingen.

Joey

Zo af en toe kom je op social media van die berichten tegen die je meteen bij de strot grijpen. Het schudt je even goed heen en weer, zet je met twee voeten op de grond en laat je niet meer los. Dat had ik vorige week met het bericht over Joey.

Wijsheid

Het is komkommertijd. Dat is aan alles te merken. Op mijn dagelijkse fietstocht naar Mavom mis ik alle scholieren die dagelijks met mij vanuit Kerk en Zanen het spoor over fietsen. Ik verlang naar hun verhalen voor de dichte spoorbomen.