• Paul Bahlmann

Alphense Boys voelt zich thuis in de Hoofdklasse

ALPHEN Alphense Boys had de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse knap gewonnen van RKHVV en de aanhang was dan ook benieuwd wat de eerste thuiswedstrijd op dit niveau zou brengen. Dat was niet weinig. Het uit de derde divisie gedegradeerde Jong Achilles'29 werd met een 4-2 nederlaag het bos en de bus ingestuurd.

De bezoekers begonnen overdonderend met onder meer twee stevige overtredingen en stonden na acht minuten al met 1-0 voor uit een vrije trap. Een minuut verder stond het echter alweer gelijk, ook uit een vrije trap door aanvoerder Thom Nouwens.

Vervolgens ontstond een fantastisch voetbalgevecht tussen twee bijzonder goede teams. Nadat de bezoekers uitgeraasd waren, toonde de equipe van trainer Aad van den Berg geen enkel ontzag meer voor de jonge profs. Vier minuten na de gelijkmaker was het aanwinst Thijs Hoogenboom die op aangeven van Stanley Mailoa zijn team op een 2-1 voorsprong zette. Dat bleek ook de ruststand.

Na de pauze trokken de gasten net als in de eerste helft fel van leer, maar toen ze eenmaal zonder succes uitgeraasd waren, nam de thuisclub heel brutaal het initiatief weer over. De ene aanval was nog mooier dan de andere, maar vooralsnog bleef het razend spannend. Totdat Patrick Krop met nog een kwartier te gaan met een wereldgoal van afstand voor opluchting zorgde: 3-1. Diezelfde Krop maakte er tien minuten verder ook nog eens 4-1 van na een fantastische pass van Arjan Ouwendijk. Tussendoor konden de bezoekers die echt van voetbal houden nog diverse malen genieten van schitterende aanvallen, vooral als de ontembare verdediger Raychelo Fecunda oprukte. In de slotminuten werd het na een slordigheidje nog 4-2, maar niemand die daar nog echt nerveus van werd. Dit Alphense Boys, dat overloopt van enthousiasme en teamgeest is nu al een absolute aanwinst voor de Hoofdklasse. Trainer Aad van den Berg startte met drie nieuwkomers, keeper Tim van der Linden, Cristian Cabrera Ortega en Thijs Hoogenboom. Ze scoorden allen een dikke voldoende. Zondag wacht een uitwedstrijd in Bussum tegen SDO dat de competitie startte met twee nederlagen.