Ongemak bij bekervoetbal door onweer

Rob Langerak

ALPHEN Bij de bekerwedstrijden zorgden regen en onweer zaterdag 9 september voor het nodige ongemak. De wedstrijd tussen VVSB en Aarlanderveen werd daardoor afgelast, het duel van Zwammerdam werd tijdelijk stilgelegd en het duel tussen RVC'33 en ARC verplaatst van het hoofdveld naar het kunstgras.

ARC daar geen moeite mee, want het trok volop ten aanval. Keeper Stefan van der Meer hield de thuisploeg lang op de been. Hij tikte een afstandsschot van Maurits Splinter weg en met een reflex pareerde hij een kopbal van Stefan den Horder. Een boogbal van Daan van Leeuwen tikte hij met de vingertoppen over de lat. Na een halfuur was hij kansloos toen Den Horder bij een corner van Splinter raak kopte. Bij de eerste tegenaanval werd RVC een strafschop onthouden, maar een volgende fout in de ARC-verdediging werd wel afgestraft, 1-1. Na de pauze maakte ARC het karwei alsnog af. Den Horder schoof al snel de 1-2 binnen en na 72 minuten schudde Huib Oversloot de verdediging van zich af om beheerst de 1-3 te maken. Door de winst is ARC al verzekerd van een vervolg in het bekertoernooi.

Ook Zwammerdam deed goede zaken met een 2-1 overwinning op Siveo'60. De Zegvelders zorgden voor het eerste gevaar, maar al snel creëerden de Dammenaren mogelijkheden via Lars Kremer en een kwartet voor Mitchell Bons. Na 40 minuten opende Mark van Zoest de score uit een scrimmage na een corner van Koen Woudenberg. Op slag van rust maakte Siveo gelijk. De tweede helft was nog maar tien minuten oud, toen beide ploegen door donder en bliksem opnieuw een kwartier rust kregen. Daarna zorgde Lars Kremer voor de 2-1. Ondanks andere mogelijkheden bleef het daarbij en heeft Zwammerdam volgende week genoeg aan een gelijkspel bij Alphia om poulewinnaar te worden. De oranjehemden blameerden zich thuis tegen Gouda. Voor rust had de ploeg ruim afstand moeten nemen van de ongeïnspireerde tegenstander, maar het miste grote kansen. Dankzij treffers van Remco Zuijdervliet werd de rust met 2-1 bereikt, maar in het tweede deel was de verhouding compleet anders en liepen de bezoekers door slecht Alphens verdedigingswerk uit naar 2-6.

AVV Alphen is eveneens uitgeschakeld. Na de ontluisterende 0-8 nederlaag tegen ONA , verloor de ploeg van Rob Wolsleger zondag op bezoek bij Olympia, een andere Goudse ploeg. Via Illias Alla kwamen de Alphenaren voor rust op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg boog die stand om in een 2-1 overwinning.