• TEAN International - Paul van Deurse

Thiemo de Bakker door naar tweede ronde TEAN International

ALPHEN Thiemo de Bakker (28) heeft dinsdagavond 5 september een zakelijke zege behaald op de Duitser Daniel Masur.

De Nederlandse nummer 374 van de wereld had in beide sets aan één break genoeg om zijn opponent, die 259ste op de wereldranglijst staat, te verslaan. De eerste set plaatste De Bakker de break op 3-3. Alleen op 5-4, toen hij de set mocht uitserveren, kwam hij op 15-30, waarna hij drie punten op rij won.

In de tweede set werd De Bakker iets slordiger. Hij maakte wat makkelijk foutjes. Maar Masur profiteerde hier niet van. Op 2-2 was het de Nederlander die de opslag van Masur afsnoepte. De game die daarop volgde, werd een gevecht, waarin De Bakker maar liefst zeven breakpunten op rij tegen kreeg. Veelal eigen fouten lagen hieraan ten grondslag. Op het zevende breakpunt sloeg hij een ace, waarna hij voor het eerst in de game op voordeel kwam. Direct sloeg hij toe. Masur klampte weer aan. In de servicegame die daarop volgde, sloeg De Bakker de ene na de andere winner en kwam overtuigend op 5-3. De servicegame van Masur liet hij vervolgens enigszins lopen. De Duitser maakte, op love, de 5-4. De Bakker kon uitserveren en deed dit.

De Bakker reageerde na afloop: "De wedstrijd was wel okee. Ik heb maar één moeilijke servicegame gehad. De eerste set speelde ik echt goed, elke game zat ik er in. In de tweede set nam ik een beetje gas terug. Dat was niet nodig, maar het was voldoende voor de winst."

De Bakker speelt zijn tweede ronde tegen de nummer 6 geplaatste Duitser Yannick Maden. De Duitser won zijn partij vrij gemakkelijk van Karim-Mohamed Maamoun in 6-0 en 6-2.