• Eigen foto

Column: Bushokje

Gerard van Gemert

ALPHEN Langs de Eisenhowerlaan en Prins Bernhardlaan zijn de afgelopen weken nieuwe bushokjes geplaatst. Bij de halte nabij de Albert Schweitzerbrug stond een naamplaatje met Alphen aan den Rijn Herenhof en bij de Herenhof stond een naamplaatje met Alphen aan den Rijn Centrum. Foutje van R-Net. En dat heb ik geweten.

Als u regelmatig deze column leest, dan weet u dat ik geen echte Alphenaar ben. Mijn roots liggen in Weesp waar ik de eerste 26 jaar van mijn leven heb doorgebracht. Intussen woon ik langer in Alphen dan dat ik daar heb gewoond, dus mijn hart ligt inmiddels hier. Ik heb nog wel contact met een stel vrienden van toen, die Alphen aan den Rijn maar een armetierig zootje vinden. Ze zijn hier een paar keer geweest toen het centrum nog helemaal op zijn rug lag en ze hebben me keihard uitgelachen toen de hijskranen omvielen. Omdat ik graag trots wil zijn op Alphen, heb ik me maar een tijdje koest gehouden. Maar nu het centrum aardig is opgeknapt en je best gezellig een biertje kan drinken op een knus plekje in één van de restaurantjes in het oude Nutsgebouw, dacht ik dat ik de mannen wel weer eens kon uitnodigen. En zo geschiedde.

"We komen met de bus", zei Ed. Hij belde vlak voor ze vertrokken. "Kunnen we meer dan één biertje drinken." Het was vroeger al zo dat ik altijd de BOB was en na mij is er geen nieuwe aangewezen. De bus had de voorkeur, omdat ze dan langs de route de anderen konden oppikken. Dat de reis dan iets langer duurt, interesseert ze niet, want dan hebben ze gewoon iets langer lol.

Ik zou hen afhalen bij de laatste halte voor het Raoul Wallenbergplein. "Uitstappen bij Alphen aan den Rijn Centrum", had ik gezegd. Maar wie er ook uit de bus stapten, geen Weesper jongens. Een half uur nadat ze aan hadden moeten komen, kreeg ik een appje. "We zijn uitgestapt bij de halte Alphen aan den Rijn Centrum en lopen nu door jullie nieuwe centrum", zei Ed. Op de achtergrond hoorde ik de anderen gieren van het lachen.

Het werd een lange dag.

info@gerardvangemert.nl