• import

Column: Robinson

ALPHEN Onze dorpsgenote Marloes Verdiesen wil graag meedoen aan Expeditie Robinson. Om daarvoor in aanmerking te komen heeft ze zeven filmpjes in en om Alphen aan den Rijn opgenomen. Daar kon tot 9 april op gestemd worden.

Gerard van Gemert

Het lijkt mij helemaal niets om een paar weken in de wildernis door te brengen. In de brugklas gingen we kamperen in een bos. Samen met Rob sliep ik in een tweepersoons tentje, maar de nachtelijke geluiden en het idee dat er slangen en ander ongedierte op hetzelfde niveau rondkropen als waar ik lag, liet me hyperventileren. Rob vond het echter geweldig. Terwijl ik met schichtige ogen en aangespannen spieren elk vreemd geluid probeerde te lokaliseren, fantaseerde hij over een verdwaalde python die ieder moment onder het zeil van ons tentje door kon kruipen en hoe hij daarmee in gevecht zou gaan. Ik snapte wel dat dat niet kon, maar maakte me wel zorgen om de teken, stinkdieren, vossen en marters. Maar ik moest mijn angst inslikken, want in het tentje naast ons lag Gonny en daar was ik in alle stilte hopeloos verliefd op. En het is natuurlijk niet stoer om als een gillende keukenmeid stampvoetend te reageren op een rondkruipende kever. Dus ik hield me in. Maar toen Gonny de volgende ochtend probeerde een naaktslak in mijn nek te duwen, brak ik. Schreeuwend rende ik zigzaggend tussen de bomen door bij haar vandaan, terwijl ik probeerde mijn t-shirt uit te doen. U begrijpt dat het nooit iets geworden is tussen Gonny en mij. Maar goed, Marloes durft het wel aan. De filmpjes zijn vermakelijk en bewonderenswaardig tegelijk. Je ziet haar in bikini met een opblaasbare krokodil door het ijs zakken, in Archeon vuur maken en bij de Zegerplas tot grote hoogte klimmen. Ik hoop van harte dat ze mee mag doen. Want er naar kijken, durf ik wel.

,,Als we van de zomer voor de stichting naar Kenia gaan," zei Ellen, ,,dan doen we in het eerste weekend een safari, goed?" Ze liet een website zien. ,,Kijk, bij deze kunnen we in een tent slapen die midden in het park staat. Gaaf zeg."

Ik slikte. Misschien heeft Gonny nog geen plannen voor deze zomer.

info@gerardvangemert.nl

Gerard van Gemert woont in Alphen, is kinderboekenschrijver, logistiek manager bij Mavom b.v. en ambassadeur van de Alphense stichting Circle4Life. In zijn wekelijkse column schrijft hij over wat hem in het dagelijkse leven overkomt.