Columns

Columnist:

Gerard van Gemert

Column:Boom

ALPHEN 'Deze is te klein en heeft te weinig takken in het midden.' Ik legde de boom weer terug en pakte degene die ernaast lag. 'Nee, die is veel te smal aan de bovenkant.' En zo ging het nog even door. Te hoog, te breed, te groot, te klein. Goede bomen bestaan niet.

Column: Buren

ALPHEN Onze twee jongste dochters besloten om in hetzelfde weekend te verhuizen. Dat betekende dat ik twee dagen achter elkaar met een busje door Alphen crosste. We hadden dus te maken met een strakke planning. En met buren.

Gerard van Gemert

Column: Kuit

ALPHEN Er was al een keertje een mailtje voorbij gekomen en ik had het ook al op social media gezien; de aankondiging voor de 20 van Alphen.

Gerard van Gemert

Zo rond deze tijd van het jaar is dat altijd een heikel onderwerp in huize Van Gemert.

Column: Spanning

ALPHEN En daar stond ik dan. Op het podium van het De La Mar theater in Amsterdam voor een stampvolle zaal met 1540 aanwezigen, oog in oog met presentator Art Rooijakkers. Spannend? Het is maar hoe je het bekijkt.

Gerard van Gemert

Column: Robbe

ALPHEN Robbe zou dit jaar zeventien jaar zijn geworden. Zou, want zeven jaar geleden overleed hij op tienjarige leeftijd aan kanker. Bij ieder Voetbalgodenboek dat ik schrijf, denk ik aan hem.

Gerard van Gemert

Column: 1

ALPHEN U wordt in deze column meegenomen in de boekenwereld waar ik ook af en toe deel van uitmaak. Om het te begrijpen, moet ik u wel op de hoogte brengen van een paar feitjes. Even doorbijten; het wordt hilarisch.

Gerard van Gemert

Column:Henk

ALPHEN Afgelopen zondag was De Klassieker. Jaren geleden was ik daar bijna ieder jaar bij. In het begin in De Meer, later in de Arena. Dit jaar werden we vanuit Amsterdam door onze jongste dochters via WhatsApp op de hoogte gehouden met filmpjes en foto's.

Column:Privacy

ALPHEN Afgelopen week stond de halfjaarlijkse controle bij de tandarts op het programma. Dat is voor mij geen straf. Onze tandarts is een jonge vrouw die de gebitten van ons hele gezin in onderhoud heeft. Het voelt een beetje als thuiskomen.

Gerard van Gemert

Column Gerard: Juffies

ALPHEN In twee weken Kinderboekenweek zie ik heel wat leerkrachten. Als ik me op een school meld en de lerarenkamer (of teamroom, zoals er eentje heette) binnenkom, zitten er meestal allemaal juffen en hooguit twee meesters. En er zit nogal verschil tussen de één en de ander.

Pagina's