Columns

Column Gerard: Juffies

ALPHEN In twee weken Kinderboekenweek zie ik heel wat leerkrachten. Als ik me op een school meld en de lerarenkamer (of teamroom, zoals er eentje heette) binnenkom, zitten er meestal allemaal juffen en hooguit twee meesters.

Inhalen

ALPHEN In aanloop naar de Kinderboekenweek sloeg het noodlot toe. Op de zaterdag ervoor sloegen de vlammen me uit en steeg het kwik in de thermometer tot verontrustende hoogte. Ik heb nog een paar dagen om te herstellen, dacht ik.

Buiging

ALPHEN Vandaag begint de Kinderboekenweek. Twee weken lang reis ik door het land. In al die jaren die achter ons liggen, ging Ellen overal mee naartoe. Als we in een uithoek van het land zaten, boekten we een hotelletje, Maar nu gaat dat iets lastiger.

Column Klapdeurtje

ALPHEN Volgende week begint de Kinderboekenweek. Vorig jaar bezocht ik de bibliotheek in Oss en sprak een flink aantal kinderen toe. Er is geen enkel verband tussen die dag en de kinderen die vorige week betrokken waren bij het verschrikkelijk ongeval met de trein. Maar toch.

Column: Slapen

ALPHEN De Hollandse School in Singapore nodigde me uit om eind oktober een week lezingen te komen geven. ,,'s Ochtends werken en 's middags kan je gaan en staan waar ik wilt," stond er. ,,Alles wordt betaald.

Column:Avonturen

ALPHEN In de week waarin Ellen in Kenia zat, hebben Poppie en ik zoveel meegemaakt dat het niet lukt om dat allemaal in deze 350 woorden te proppen. Maar ik doe mijn best.

Gerard van Gemert

Sponsordiner

ALPHEN Ellen zit deze week voor onze stichting Circle4life in Kenia. Ik heb een week vrij om voor Poppie te zorgen. Zoals u wellicht weet is Poppie een crisiskindje dat we langzaam terugbrengen naar haar eigen gezin. Maar je hebt crisiskinderen en crisiskinderen.

Blabla

ALPHEN Dat waar ik al een paar weken bang voor was, is nu in volle gang. Ik wist dat het een keer ging komen, het is namelijk onomkeerbaar en onvermijdelijk. Wat is het geval? Poppie praat hele zinnen!

Gerard van Gemert

Gerard van Gemert | Sticker

ALPHEN Heerlijk die lege winkels in het centrum. Hoe meer er zijn, hoe kleiner de kans dat Ellen "even" naar het dorp wil om te winkelen. Ik hoopte van harte dat die ontwikkeling zich zou doorzetten.

Pagina's