• Filmposter

    Onbekend

Film The Danish Girl + high tea

12-11-2017, 17:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 19 november 2017, 14:00 tot 17:30

Locatie:

Cornelis Geellaan 2, Alphen aan den Rijn
Parkfilmhuis
Alphen aan den Rijn

Elk jaar in november organiseert de werkgroep De Bouwers een film + high tea voor de gemeenteleden van de Bron en de Goede Herderkerk. Deze activiteit staat echter open voor iedereen!

Deze keer staat het de bijzondere film The Danish Girl op het programma.

De inhoud:

In het Kopenhagen van 1926 staat Einar Wegener bekend om het schilderen van prachtige landschappen. Ook zijn vrouw Gerda is kunstenares en portretteert vooraanstaande personen. Wanneer ze tegen de deadline van een schilderij aanloopt, vraagt ze haar echtgenoot om te poseren als vrouw. Deze transformatie blijkt een allesbepalende ervaring voor Einar: door een jurk aan te trekken, ontdekt hij zijn ware zelf. Einar neemt de baanbrekende beslissing om als vrouw, Lili Ebe, door het leven te gaan. Deze keuze zal van grote invloed zijn op hun huwelijk en op hun kunst.

Alicia Vikander ontving een Oscar voor haar prachtige rol. Eddie Redmayne had al een Oscar, maar verdiende eigenlijk een tweede.

Kaarten à € 8,50 (excl. drankjes) zijn uitsluitend verkrijgbaar in de voorverkoop.

Bestellen van kaarten kan door een mail te sturen aan debouwersvandebron@gmail.com en het volgende door te geven: je naam, adres, telefoonnummer en aantal kaarten. We leveren de kaarten vervolgens bij je thuis af.

De zaal is open vanaf plm. 13.15u.