• Spelen op het Europapark

    Zwantine Boer
  • Rijnplein Dansplein

    R. de Vos
  • Feest op het Burg. Visserpark

    Zwantine Boer

Koningsdag

15-04-2018, 21:14 | Lezersnieuws | Zwantine Boer

Datum:

vrijdag 27 april 2018, 00:00

Locatie:

Zonneweg 3
Alphen a/d Rijn
Alphen aan den Rijn

Programma Koningsdag Donderdag 26 april 2018 19.00 ? 20.00 uur Kindervoorstelling Loet Broedt in het theater Castellum. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk. Koningsdag, vrijdag 27 april 2017

Burgemeester Visserpark 9:30-13.30 uur Kinderrommelmarkt 10:00 uur Offici?le dagopening door burgemeester Liesbeth Spies en de voorzitter van de AOV, Zwantine Boer Na de toespraken zingen we samen m.m.v. muziekvereniging Crescendo het Wilhelmus. Tijdens de kinderrommelmarkt is er van alles te beleven. Zo hebben we dit jaar Double D Variety uitgenodigd om ons eens flink te laten lachen met hun stuntshow. Voor de allerkleinsten onder ons hebben wij Ballonartiest Bloony uitgenodigd om geweldige ballonnencreaties te maken. Ook gaan we lekker herrie maken. Zo zullen de leden van Xammeramme van zich laten horen. Op traditionele Braziliaanse slagwerkinstrumenten spelen ze eigen arrangementen.

Voor de onderzoekers onder ons hebben wij de Duurzame Ontdekbus uitgenodigd. Want wisten jullie dat plastic kunt maken van aardappelen? En wist je dat insecten best wel lekker smaken? Doe bij de Duurzame Ontdekbus verschillende proefjes en word een echte wetenschapper!

Europapark De hele middag van 12.00 ? 17.00 uur sport, spel en demonstraties op het Europapark van sportverenigingen uit Alphen. Er zijn ook springkussens, een klimtoren en een spectaculaire storm- en kabelbaan. Het schminken en broodjes bakken ontbreken niet en er rijdt een koets rond. Gezellige muziek wordt verzorgd door het koor Rock Vocals en coverband Koest. Doe mee met de cupcakewedstrijd. Voor meer informatie volg onze facebookpagina.

Rijnplein
10.30 uur Marianna Maras, de stadsbeiaardier van Alphen aan den Rijn, bespeelt het carillon van de Adventskerk Van 11.00 tot 13.45 uur zijn er optredens van Rock Vocals, Marco de Hollander en Helemaal Top.

Rijnplein Dansplein 13.45-18.00 uur Onder het motto ?Een feest is pas een feest als je op de dansvloer bent geweest? organiseert de Alphense Oranjevieringen in samenwerking met De Vos Danscentrum, Danscentrum Harry Cools en Salsaband ?Orquesta Poder Latino? tussen een swingend dansfeest.

Theater Castellum 11.10-16.30 uur Alphense korendag m.m.v. 9 koren uit Alphen en omstreken: Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn, Vocal Group Ladies & Gentlemen Combination, Rainbow Colours, Singing Devotion, Summertime, Popkoor Vocalize, Gospel & Soul Choir Elijah, Simply the Best, Castellumkoor.

Kermis Van 25 april t/m 29 april is er kermis op het Aarplein.