Parkinson Café Alphen is er weer op 23 mei

10-05-2018, 10:59 | Lezersnieuws | Wim Bloemzaad

Datum:

woensdag 23 mei 2018, 14:00

Locatie:

De Oude Wereld 57
Wijkcentrum Kerk en Zanen
Alphen aan den Rijn

Parkinson Caf? Alphen is er weer op woensdag 23 mei

Het Parkinson Caf? wordt in samenwerking met de Parkinson vereniging georganiseerd. Iedere 4e woensdag van de maand en is er een informele bijeenkomst waar mensen met Parkinson, partners, mantelzorgers en andere betrokkenen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien staan er regelmatig informatieve presentaties op het programma.

Het volgende Parkinson Caf? vindt plaats op: Woensdag 23 mei 2018 Wat kan de apotheker voor u betekenen? door Anke van der Salm (Apotheker van apotheek Ridderveld)

Anke van der Salm, apotheker in apotheek Ridderveld komt de rol en taak van de apotheek uitleggen. Dit in algemene zin, maar zij kan ook duidelijkheid geven over vragen die u kunnen bezighouden zoals: Waarom ziet mijn medicatie er soms anders uit? Andere verpakking of andere inhoud? Heeft het wel dezelfde werking? Wat is de rol van de Zorgverzekeraar?

en

Uitleg PKG horloge door Joke Broeders (Parkinsonverpleegkundige)

Tevens is er deze middag een korte uitleg over het PKG horloge door de parkinsonverpleegkundige Joke Broeders. Dit horloge verschaft de neuroloog een overzicht van de wijze waarop stijfheid of overbeweeglijkheid in de loop van de dag vari?ren. Tevens herinnert het horloge de mensen om de medicatie in te nemen. De gegevens die het horloge registreert worden geanalyseerd. Er ontstaat er een objectieve weergave van het functioneren. Zodoende kan er een individueel betere afgestelde therapie voorgeschreven worden. Meer info: www.parkinsoncafealphen.nl Iedereen is welkom en toegang is gratis.