• Equisa met Petra en Sebas Honing en Joost Maglev

    Marin Snijders

Sebas Honing, Equisa en Joost Maglev in Parkvilla Theater

25-09-2017, 09:01 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 27 oktober 2017, 20:30 tot 23:30

Locatie:

Cornelis Geellaan 2, Alphen aan den Rijn
Parkvilla Theater
Alphen aan den Rijn

Op 27 oktober 2017 is het Parkvilla Theater voor Sebas Honing en zijn band, met daarvoor optredens van Joost Maglev en Equisa. Deze bands hebben de nodige overlap qua samenstelling, maar verschillen qua sound enorm van elkaar. Het wordt dus een zeer gevarieerde 'Serious Music' avond.

Sebas Honing is een multi-instrumentalist (maar vooral gitarist) die al meerdere albums heeft uitgebracht. Ligt bij de eerdere albums de focus nog erg sterk op de gitaar, op zijn laatste album 'The Big Shift' uit 2016 maakt hij een omslag naar een stevigere sound met meer focus op zang en invloeden van Porcupine Tree, Devin Townsend en zelfs Metallica. Een ander verschil is dat Sebas niet meer solo opereert, maar met een echte band aan het werk is gegaan. Het resultaat mag er zijn: het album wordt zeer goed ontvangen door pers en fans. Ook live heeft Sebas inmiddels een 'stevige' reputatie opgebouwd. Er mag dus het nodige vuurwerk verwacht worden.

Equisa

Daarvoor treedt de band Equisa op met de indrukwekkend zuiver zingende zangeres Petra Honing als frontvrouw en (echtgenoot) Sebas Honig als gitarist. Equisa maakt melodieuze progressieve metal, beïnvloed door onder andere Anneke van Giersbergen en Dream Theater. Hun album 'Strange release' uit 2013 wordt gezien als een mijlpaal in hun genre. Equisa was in 2015 ook al te gast bij Serious Music en maakte toen veel indruk. Op veler verzoek komen ze terug voor een vernieuwde kennismaking met een berg nieuw materiaal.

Joost Maglev

De bassist van de band van Sebas Honing én Equisa is Joost Maglev, die nog veel meer noten op zijn zang heeft. Al zijn muzikale ideeën heeft hij samengebundeld in zijn conceptalbum 'Overwrite The Sin' uit 2016. Het resultaat is een fraaie collectie lange, theatrale progrock-songs waar de creativiteit en passie van af spatten. Een prachtige manier om deze avond te openen. Kortom, een heel bijzondere avond met drie bands en meer dan drie uur topmuziek voor een vriendenprijs!

Prijs

De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 20,00 (beide inclusief consumptie). Reserveren via www.seriousmusicalphen.nl.