Vriendenfietstocht van kerk naar kerk

15-05-2018, 15:09 | Lezersnieuws | Maaike Lilipaly

Datum:

zaterdag 26 mei 2018, 09:00

Locatie:

Julianastraat 69
Adventskerk
Alphen aan den Rijn

Stichting Vrienden van de Adventskerk organiseert op zaterdag 26 mei een Vriendenfietstocht van kerk naar kerk. De start vindt plaats vanaf de Adventskerk in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn en eindigt bij de Nieuwe Badkapel in Scheveningen.

Deze laatst genoemde kerk heeft model gestaan voor de bouw van de Adventskerk. ?De kerk is gebouwd naar een ontwerp van de architect W.Ch. Kuijper, die ook de bouw begeleidde. Een mooie aanleiding om op de fiets beide kerken te bezoeken en de overeenkomsten in architectuur en bouwstijl te ontdekken.? aldus Jan de Kruijf voorzitter van de stichting.

Deelnemers kunnen tussen 09:00 en 09:30 uur starten bij de Adventskerk. Een stempelkaart en routebeschrijving zijn te koop voor ?7,50 per persoon, inclusief een consumptie en toegang tot beide kerken. De route is circa 60 kilometer.

Het is ook mogelijk om de route voor de helft te fietsen. In Stompwijk kan een stempel gehaald worden bij de Laurentiuskerk, zodat men weer richting Alphen aan den Rijn kan fietsen. De start voor deze halve route is tussen 09:00 uur en 10:30 uur vanaf de Adventskerk.

Van der Louw Tweewielers uit Alphen aan den Rijn stelt een aantal elektrische fietsen ter beschikking om het elektrisch fietsen te promoten.

De opbrengst van de Vriendenfietstocht komt ten goede aan het behoud van de Adventskerk, waar de stichting zich met enthousiaste vrijwilligers hard voor inzet.

Voor meer informatie over het activiteitenprogramma, vriendenprogramma en de stichting in het algemeen verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk. www.vriendenvandeadventskerk.info

  • einde ?

Over Stichting Vrienden van de Adventskerk De Stichting heeft ten doel het financieel ondersteunen tot het behouden van de Adventskerk te Alphen aan den Rijn met orgel en interieur ??n en ander op zodanige wijze dat het blijvend bewaren en in goede conditie houden van dit gebouw, orgel en interieur zoveel als mogelijk wordt gewaarborgd. Dit doet zij door het organiseren van concerten en andere evenementen, vrienden te maken via het vriendenprogramma, sponsoren te werven ?n door het kerkgebouw met haar multifunctionele ruimtes te verhuren. De gelden die worden gegenereerd zijn alleen bestemd voor de instandhouding van het kerkgebouw.

Meer informatie: Maaike Lilipaly-Westdijk maaike@vriendenvandeadventskerk.info www.vriendenvandeadventskerk.info