• De groep jonge schaatsers aan de start van een nieuw seizoen

    M. Kleijbeuker

Alphense jeugd trapt nieuw schaatsseizoen af

01-10-2017, 23:20 | Lezersnieuws | Bart de Vries

Zaterdag 30 september bonden de jongste schaatsers van de Alphense schaatsvereniging de ijzers weer onder.

In de schaatshal in Leiden, die gelukkig nog open is dit seizoen, konden de trainers en de jonge schaatsers hun geluk weer op. Glijden over een prachtige ijsvloer.

De vrijwilligers van de schaatshal in Leiden slagen er alweer jaren in om een mooie ijsvloer neer te leggen waar door de 23 verenigingen uit de regio dankbaar gebruik van maken.

De vraag is nog wel hoe we nu verder gaan de komende jaren. De Leidse gemeenteraad heeft ingestemd toe te werken naar een kaderbesluit einde van dit jaar. In dit kaderbesluit moet de definitieve keuze worden gemaakt voor een 250-meter of een 333-meter baan. De keuze is mede afhankelijk van de bereidheid van gemeenten in de regio om een financiele bijdrage te leveren aan de totstandkoming van de nieuwe hal.

De Alphense verenigingen hopen natuurlijk dat ook de gemeente Alphen aan den Rijn mee wil werken aan een nieuwe 333-meter hal. Bij de verenigingen zit het wedstrijdschaatsen al enkele jaren in de lift. Daan Spruit, van STC De Rijnstreek, is vorig jaar nog Nederlands Kampioen bij de junioren geworden en de vereniging telt inmiddels zes deelnemers aan de selecties in de regio.

De schaatshal in Leiden is de bakermat voor deze talenten en de verenigingen zien dit graag voortgezet en waar mogelijk verbeterd.

Desalniettemin was het afgelopen zaterdag gewoon weer ouderwets gezellig schaatsen met de jongste jeugd. Er schaatsen ongeveer 90 Alphense kinderen in Leiden en er is nog plaats voor nieuwe kinderen. Dus wil je lekker kunnen schaatsen straks in de winter, meld je dan eens aan voor een proefles bij STC De Rijnstreek.