• Alle schaatsers en trainers van de vereniging in Thialf

    E. Groen

Alphense Schaatsers naar Thialf

27-11-2017, 09:41 | Lezersnieuws | STC De Rijnstreek

De Alphense Schaatsvereniging, STC de Rijnstreek, ging afgelopen weekeinde alweer voor de tiende keer met de jeugd op schaatskamp, naar het schaatsmekka van de de wereld, Thialf Heerenveen.

Ging de vereniging in het eerste jaar nog met zo'n 25 junioren Friesland jaren, in dit lustrumjaar reisde de vereniging af met bijna 70 jeugdige schaatsers.

Wie denkt dat er alleen maar gefeest wordt op zijn kant heeft het mis.

Er wordt twee dagen serieus getraind op schaatstechniek en kracht. Zaterdagochtend vroeg start de eerste training, zonder ijs, een zogenaamde droogtraining. In de middag wordt er geschaatst op de mooie baan Heerenveen. Natuurlijk wordt er ook veel plezier gemaakt. Zaterdagavond wordt gevuld met spelletjes, optredens en een film.

Zondagochtend was het echter weer aanpoten en startte de training vroeg op de door de vereniging afgehuurde baan.

Het kamp werd op zondagavond afgesloten in het clubhuis van de vereniging in Alphen aan den Rijn..

Enkele van de wedstrijdrijders konden er niet genoeg van krijgen en reden tijdens en na het kamp nog een wedstrijd in Den Haag of Heerenveen.

Ondanks de training en weinig slaap wisten zij nog de nodige persoonlijke records te behalen. Tim van Ijperen schaatste een prachtige tijd op de 1000 meter in Den Haag. SWen Kleijbeuker deed dit op dezelfde afstand in Heerenveen. Mirthe Paul reed een prachtig PR op de 300 meter.

De vereniging en de deelnemers kijken terug op een zeer geslaagd weekeinde waarin hard gewerkt en veel geleerd is.