• Vivienne van Eenennaam - Goud met haar ploeg op het NK Vrije Combinatie

    ZPCH Media
  • De gouden ZPCH Combo ploeg

    ZPCH Media
  • Het Wilhelmus klonk voor ZPCH

    ZPCH Media

Alphense Vivienne van Eenennaam Nederlands Kampioen bij Vrije Combinatie Synchroonzwemmen

17-06-2018, 13:54 | Lezersnieuws | ZPCH

Op zaterdag 16 juni werden in het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp de Nederlandse Kampioenschappen Vrije Combinatie Synchroonzwemmen gezwommen. De ploeg van ZPCH – met daarin de 16-jarige Alphense synchroonzwemster Vivienne van Eenennaam - wist met een wervelende show de concurrentie achter zich te houden en pakte het goud.

Vooraf werd reeds ingeschat dat de strijd om de medailles in een veld van 20 ploegen zou gaan tussen de Hoofddorpse zwemsters, De Dolfijn uit Amsterdam en ACZ uit Capelle, en die verwachting kwam uit. 

De Dolfijn zwom als eerste van de drie haar show. Met ruim 70 punten werd al duidelijk dat goud niet zomaar werd vergeven. 

ACZ wist de lat daarna hoger te leggen. Op muziek van Cotton Eye Joe en met het nodige spektakel was de ploeg goed voor 73.9 punten.

ZPCH mocht als voorlaatste ploeg zwemmen. Onder de enthousiaste aanvoering van het vele publiek - het zwembad SKWA was uitverkocht - en onder toeziend oog van de Canadese coach Karine Thomas werd een heel knappe eindscore van 75.3 gehaald.

De ploeg van ZPCH bestond in totaal uit 10 zwemsters - Lynn van Krimpen, Shelby Kasse, Rynske Keur, Roelie Ootes, Rebecca Duyverman, Vivienne van Eenennaam, Mayra Burger, Britt de Moes, Eva Meulblok, Kim Schravendijk en de 2 reservezwemsters Lotte Tromp en Anouk Brand.

Het was voor Van Eenennaam het 2e goud op een nationaal kampioenschap dit jaar. Eerder pakte zij met haar ploeg al goud in Alkmaar op het Nederlands Kampioenschap Synchroonzwemmen voor Senioren.