• Asperges van bed tot op je bord

    Arnaud van der Hauw

Asperges: van bed tot op je bord

16-04-2018, 08:48 | Lezersnieuws | Guusta

Dat de allereerste asperges geteeld werden langs onze eigen Zuid Hollandse kust bij o.a. Hillgegom en Noordwijk is lang niet iedereen bekend. Deze informatie en hoe asperges groeien en geoogst worden kan men opsteken tijdens de open dag bij de enige aspergekwekerij in t Groene Hart. Tijdens de open dag op zaterdag 21 april tussen 10:00 en 17:00 uur worden er rondleidingen, proeverijen en andere activiteiten georganiseerd.

Vind u het schillen van asperges een lastige klus? Het asperge-schilteam van Asperghof Noordam draait er hun hand niet voor om. Met behulp van de volautomatische schilmachine schillen en verpakken zij uw asperges gratis die dag. Thuis kunt u de asperges in de speciale bewaarbakjes nog zo'n 5 dagen vers houden in de koelkast.

Ook zijn er allerlei streekproducten te proeven en vertellen de maker ervan met veel passie over hun product. Zo is er kaas van de boerderij, zalm gerookt in t Groene Hart, de box met biologische groente en chocolade uit Alphen, ambachtelijke cremes en olijfolie en nog veel meer.

Open dag Aspergehof in op zaterdag 21 april van 10:00 tot 17:00 uur. Locatie Boddens Hosangweg 63 in Woubrugge