• CDA Alphen aan den Rijn

    CDA

CDA Alphen aan den Rijn ondertekent (ge)Woonmanifest

11-02-2018, 11:51 | Lezersnieuws | Helma van der Louw

Voor het CDA Alphen aan den Rijn is wonen een basisbehoefte.", aldus lijsttrekker Marjon Verkleij.. Het CDA kwam daarom afgelopen week met Het (ge)Woonmanifest. De gekte op de woningmarkt wordt steeds groter. Huizenprijzen schieten op steeds meer plaatsen door het plafond. Het duurt veel te lang voordat er nieuwe woningen worden bijgebouwd en het overbieden van de vraagprijs is standaardpraktijk geworden. We moeten daarom heel snel toe naar een eerlijke woningmarkt.

In het (ge)Woonmanifest doet het CDA voorstellen voor een betere woningmarkt. Een woningmarkt met kansen voor jonge gezinnen en mensen met gewone inkomens. Een woningmarkt waar bieden onder voorbehoud door particulieren mogelijk is, waarmee ook de leefbaarheid en sfeer van een wijk behouden kunnen worden. Er wordt een appèl gedaan om de gekte op de woningmarkt in steeds meer steden het hoofd te bieden.

Het CDA Alphen aan den Rijn werkt samen met andere CDA-afdelingen om de woningmarkt eerlijk te maken. Inmiddels hebben 25 lokale afdelingen het manifest ondertekend. De CDA-Tweede Kamerfractie ondersteunt hun initiatief. Op weg naar oplossingen om te komen tot een betere woningmarkt. Het (ge)Woonmanifest: snel op weg naar een eerlijke woningmarkt

In het kader hiervan organiseert het CDA Alphen aan den Rijn op 13 maart een bijeenkomst waarbij gedeputeerde mevr. Adri Bom-Lemstra aanwezig zal zijn. Mevr. Bom is o.a. verantwoordelijk voor de woonagenda in Zuid Holland. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in dorpshuis de Juffrouw, Dorpstraat 250, 2391 CK Hazerswoude. Verdere uitnodiging met programma volgen nog.