• Therapeuten Hetty en Elly starten op twee locaties een coachingspraktijk

    Aschwin

Contxt viert opening met training Werken Zonder Stress

05-04-2018, 10:01 | Lezersnieuws | Willex

Bodegraven en Alphen aan de Rijn zijn een coachingsbureau rijker. Hetty Laban en Elly Plender starten op twee locaties met Contxt, een bureau dat  relatietherapie, gezinscoaching, kindercoaching en (zakelijke) individuele coaching aanbiedt. Op woensdagavond 25 april trappen de twee therapeuten officieel af met een training Werken Zonder Stress, bedoeld voor een ieder die last heeft van stress op het werk of er meer vanaf wil weten.

“Veel mensen hebben last van stress op het werk”, vertelt Elly Plender. “Niet zomaar af en toe, maar regelmatig. Die avond leggen we uit wat hier de oorzaken van kunnen zijn. Ook vertellen we welke stappen je kunt zetten om hiermee af te rekenen.”

De training vindt plaats in de praktijkruimte van Contxt aan de Griekenlandweg 7 in Bodegraven. De kosten zijn 15 euro. Als je erbij aanwezig wilt zijn, ben je van harte welkom. Ga hiervoor naar www.contxt.nl.

Indrukwekkend goed

De naam Contxt is niet uit de lucht komen vallen. “Die hebben we gekozen omdat we werken vanuit de contextuele benadering”, vertelt Elly Plender. “Hoewel dit voor coaches een populaire aanpak is, kan ik me voorstellen dat het de meeste mensen niets zegt. We zijn er niet op uit om hier verandering in te brengen, want we willen niet focussen op de methode, maar op de resultaten. Die zijn indrukwekkend goed!”

Omdat  je vooruit wilt

Dat heeft therapeute Hetty Laban aan den lijve ervaren. “Ik vond het altijd moeilijk om gevoelens te uiten en echt te genieten van het leven. Veel therapieën blijven in het abstracte hangen, maar de contextuele benadering gaf antwoorden waar ik heel concreet wat mee kon. Het zorgde voor een boost in mijn persoonlijke ontwikkeling Ook hielp het me om ons samengestelde gezin goed te laten functioneren. Kijk, daar hou ik van!”, zegt ze met een glimlach. “Een therapie volg je omdat je vooruit wilt en resultaten wilt zien. Niet om je vrije tijd mee te vullen.”