• Daan Spruit op het hoogste podium

    VIJL

Daan Spruit Zuid-Hollands kampioen Marathon!

12-11-2017, 22:20 | Lezersnieuws | STC De Rijnstreek

Daan Spruit, wist zijn titel te prolongeren en werd wederom kampioen marathonschaatsen!

Bij het Zuid-Hollands kampioenschap marathon mocht de Alphense vereniging maar liefst zes deelnemers van STC De Rijnstreek afvaardigen. Uit de gemeente Alphen aan den Rijn deden maar liefst veertien deelnemers mee aan dit kampioenschap. Een duidelijk teken dat het schaatsen in Alphen leeft!

Bij de junioren reden Swen Kleijbeuker en Mirthe Paul, beiden rijden zij in de KNSB Zuid-Holland Talentengroep-Noord. Daan Spruit, rijdt in de RTC Opleidingspoeg Healthy Team. Bij de pupillen werd de eer van de Alphense vereniging verdedigd door broer en zus Junior en June de Blois en de jongste telg van de familie Spruit, Sem!

Bij de pupillen eindigden June en Junior gelijk in hun eigen categorie op een vierde plaats en in het eindklassement op de zevende plaats. Sem werd overall dertiende.

Bij de junioren moesten Swen Kleijbeuker en Mirthe afzien. Swen werd onderuit geschaatst en ook Mirthe viel. Swen eindigde daardoor op een 23e plaats en Mirthe werd daardoor laatste.

Daan Spruit wist echter zijn titel, die hij vorig jaar als junior C had verkregen, te prolongeren. Hij werd afgelopen zondag wederom Zuid-Hollands kampioen!