• De medaille winnaars van de Age II duetten, met goud voor de combinatie van AZC/ACZ

  Marc Leuring
 • De bronzen medaille winnaars van AZC!

  Marc Leuring
 • Merel Leuring met haar zilveren medaille

  Marc Leuring
 • Alle deelneemsters van AZC-Synchroon

  Marc Leuring

Goud, 2 keer zilver en 1 keer brons voor AZC- Synchroonzwemsters op de Synchro Beat / NK Vrije Combinatie!

18-06-2018, 11:45 | Lezersnieuws | Nanette

Met maar liefst 38 zwemsters liep AZC mee in de opmars op de eerste dag van de Synchro Beat / NK Vrije combinatie (2 verschillende kampioenschappen die tegelijkertijd worden gehouden). Bij de Synchro Beat wordt het eindresultaat bepaald door de techniekwedstrijd op zaterdag (50%) en de uitvoering op zondag (50%). Bij het NK Vrije combinaties tellen alleen de uitvoeringspunten. AZC heeft op alle onderdelen heel goed gepresteerd!

Merel Leuring van AZC is samen met haar duetpartner Maria Lorenzini van ACZ Nederlands Kampioen geworden met hun duet in de Age II categorie (tot 15 jaar)! Maar dit was niet de enige medaille voor Merel Leuring. Naast haar gouden medaille, heeft zij ook een zilveren medaille voor de techniekwedstrijd en een zilveren medaille voor haar solo-uitvoering gewonnen!

Voor de ploeg van AZC in de Age II categorie werd het heel spannend, maar hun harde werken en strakke uitvoering werd beloond! Zij mogen zich 3e van Nederland noemen! Maggie Jiroutova, Mirjam Jochemsen, Puk Van Der Laan, Keyla Lammers, Merel Leuring, Caithlin Reimer, Isa Turnhout, Fleur Valk en reserve Iris Florisson zijn superblij met hun bronzen medaille. Isa Turnhout en Fleur Valk zwommen in dezelfde categorie een duet en werden daarmee knap 5e! Isa Turnhout zwom als soliste (categorie Age II) naar een mooie 6e plek! 

Ook de meiden van de ploeg van de Age I categorie (tot 12 jaar) hebben heel goed gepresteerd en mogen trots zijn! Ze zijn nl. 4e van Nederland geworden! Een zeer knappe prestatie van Meike Bader, Anne Bloom, Esmee van Est en Belle Turnhout! 

Bovendien vormen Anne Bloom en Belle Turnhout samen een duet en zwommen zij zich naar een knappe 8e plek.

AZC was met 3 uitvoeringen vertegenwoordigd bij het NK Vrije Combinatie: het age II niveau, junioren/senioren niveau en het masterniveau. De meiden van AZC hebben prachtige resultaten neergezet met een mooie 5e, 7e en 15e plek! 

Al met al een zeer spannend, geslaagd, sportief en ook gezellig weekend, waarbij we als AZC-Synchroon trots terugkijken op de prestaties van onze zwemsters!

 

Wil jij deze toppers ook eens in het echt zien zwemmen? Kom dan naar de eindshow op 8 juli a.s. van 15:00 – 16:30 in zwembad Aquarijn. Het beloofd een waar spektakel te worden!