• Jong Arti

    Harmonie Arti Alphen

Harmonie Arti in New York, een bron voor onbegrensd muziekplezier

27-11-2017, 16:31 | Lezersnieuws | Harmonie Arti Alphen

Harmonie Arti uit Alphen aan den Rijn bracht op zaterdag 25 november de concertbezoekers in Castellum een avond naar hartje New York. Twaalf muziekstukken, die allen verband met elkaar hadden. Gewijd aan de skyline van de stad, de verkeersherrie op Manhattan en de rust in Central Park. Met natuurlijk de marsmuziek van de schoolbands en vooral de jazzy klanken uit de cafés en de varieté uit de grote theaters.

Harmonie Arti verzorgt altijd bijzondere concerten. Niet alleen door spectaculaire gasten, zoals nu het tienkoppige koperensemble 'Brazzled', dat zich als 'A Londener in New York' presenteerde. Maar ook door Amerikaanse thema's te benutten voor symfonische muziek. Dit keer gewijd aan Ellis Island, de plek nabij het Vrijheidsbeeld waar miljoenen immigranten aankwamen. Of het muzikale monument voor Rosa Parks, de burgerrechtenactiviste die vooral bekend is geworden door haar verzetsdaad in 1955 die de strijd voor gelijke rechten ontvlamde.

Dit keer opende het opleidingsorkest Jong Arti het programma en nam Groot Arti het stokje over. Bij het volgende concert staat een echt groot orkest paraat. Alle muzikanten in één orkest, ruim 65 mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Zaterdag 27 januari in het Scala College: het kinderconcert geschikt voor jong en oud. aanvang 19:30 uur. Meer informatie, kijk op de website www.arti-alphen.nl