• Coach Wendy en haar twee pupillen

    H. Valentenijn

Junior en Timo schaatsen op Nationaal Pupillen Toernooi

29-01-2018, 10:31 | Lezersnieuws | Bart de Vries

De Alphense schaatsers van STC De Rijnstreek, Timo Valentijn en Junior de Blois hebben afgelopen weekeinde hun eerste optreden op nationaal niveau gehad.

De jongens zijn op basis van hun prestaties van dit seizoen geselecteerd uit de beste 40 schaatsers van Nederland. Coach en trainer Wendy Breedijk, de jongens zelf en hun ouders waren dan ook supertrots toen de uitnodiging voor het prestigieuze Nationaal Pupillen Toernooi op de deurmat verscheen. De wedstrijd, die in Groningen jaarlijks wordt georganiseerd, is voor menig schaatstopper in Nederland een eerste optreden op dit niveau. Zo hebben ook Erben Wennemars, Margot Boer en vele anderen hier de eerste wedstrijd mogen rijden.

Timo en Junior wisten in de vier te rijden ritten drie nieuwe persoonlijke records te rijden. Ze eindigden daarmee in de middenmoot van het toernooi op de 17e en 21e plaats. Een plek waar je absoluut tevreden kan zijn als je bedenkt dat je je hebt gemeten met de beste schaatsers van Nederland.

De ervaring die de jongens hebben opgedaan smaakt naar meer. "Ik ga het komend jaar nog harder werken om hier volgend jaar weer te mogen staan", aldus Junior in een reactie.

De schaatsers van de Alphense veeniigng doen het de laatste jaren steeds weer beter op regionaal en nationaal niveau. Binnenkort zal Daan Spruit zijn opwachting maken op het NK Allround voor junioren en zijn hij en June de Blois geselecteerd voor het NK Marathon voor de jeugd.