• Muziek op Schoot cursus

    Muziekwijs

Muziek op Schoot cursus

12-03-2018, 02:01 | Lezersnieuws | Manon

Zaterdag 17 maart 2018 start gediplomeerd Muziek op Schoot docente Manon Ruardy weer een nieuwe Muziek op Schoot cursus in Wijkcentrum Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn.

Muziek op Schoot is een activiteit waarbij d.m.v. muziek, muziekinstrumenten en spelmaterialen de totale ontwikkeling van het jonge kind gestimuleerd wordt. Het versterkt het contact tussen ouder en kind.

De lessen zijn geschikt voor baby's vanaf 4 maanden, dreumesen en peuters samen met hun volwassen begeleider zoals opa, oma, papa of mama.

Inmiddels hebben vele ouders al eens deelgenomen aan ??n van de cursussen met name met hun dreumes of peuter. Slechts enkele baby's hebben met papa of mama ook met veel plezier meegedaan. Nog leuker zou het zijn om volle babygroepen te kunnen starten. Veel (jonge) ouders zijn zich vaak nog niet bewust hoe leuk en leerzaam het al kan zijn om deze muziekactiviteit samen met hun baby te gaan doen in een groep met andere ouders en hun baby's waar onderling ook ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Baby's zijn juist heel gevoelig voor muziek en gebruiken voornamelijk hun zintuigen om de wereld stap voor stap te verkennen. Daarbij is het fysieke contact samen met de ouder tijdens de lessen heel belangrijk en het op elkaar reageren. Leren zien wat je kindje prettig vindt of wat de voorkeuren zijn tijdens een les kan in de thuissituatie worden voortgezet. Huilt je kindje bijv. veel? Dan is Muziek op Schoot een hele goede manier om met liedjes en activiteiten het huilen om te buigen naar rust, vertrouwen en geborgenheid. Ook wanneer het erg actief is kan daar in de lessen op ingespeeld worden door activiteiten aan te bieden die thuis ook eenvoudig voorgezet kunnen worden.

Thema's als de seizoenen, dagelijkse handelingen, dieren, en nog veel meer komen in een cursus aan bod.

Schootliedjes, kiekeboeliedjes, beweegliedjes met stopmomenten worden o.a. veel herhaald. Jonge kinderen zijn dol op herhaling. Verder leren ze d.m.v. liedjes makkelijker iets te delen met andere kinderen, speeltjes af te staan, afscheid nemen, omgaan met spanning en op hun beurt te wachten en aandacht voor elkaar te hebben.

Meedoen met een Muziek op Schoot cursus? Dat kan op dinsdag, woensdag en zaterdag. Voorkeuren kunnen via het inschrijfformulier op de website aangegeven worden. Een cursus kan bij voldoende aanmeldingen starten. Het laatste nieuws over te starten cursussen is te volgen door de facebookpagina Muziekwijs te liken.

Meer informatie is te vinden op de website www.muziekwijs.com