• Popkoor Mikado tijdens een benefiet optreden, Westerhonk, Monster

    Dirk Barhoorn

Nieuw in januari 2018: Cursus koor en stemvorming voor lage stemmen m/v bij Popkoor Mikado

06-12-2017, 23:31 | Lezersnieuws | Ellen Post Uiterweer

Popkoor Mikado gooit het over een andere boeg en probeert via een cursus koor en stemvorming mensen met lagere stemmen (m/v) over de streep te halen tot een lidmaatschap.

 

Bianca van der Velden, PR lid vertelt "Veel mensen houden van zingen, Nederland heeft een extreem hoge koordichtheid. Het is niet persé zo dat meer vrouwen van zingen houden dan mannen, waarom lukt het minder om mannen te werven?

Koren hebben vaak een oubollig imago. Maar kom eens kijken bij onze kerstoptredens, Mikado is verre van oubollig en zeker niet saai".

Bianca vervolgt. "Mikado is groot (55 leden), heeft een ruim repertoire en bestaat al lange tijd."

Mathieu Smit, dirigent, vult aan: "inderdaad merk ik dat potentiële leden soms bang zijn zich verloren te voelen in de groep en zich afvragen of ze dit wel aankunnen. Deze drempel proberen we te doorbreken door deze cursus. In vijf weken wordt een eerste fundament gelegd: de cursisten leren wat het inhoudt om in een popkoor te zingen. Na afloop beschikken zij over basiskennis zangtechniek, tekstbeleving en presentatie."

Gratis bij lidmaatschap

Cursisten die lid te worden van Popkoor Mikado gaan de opgedane kennis en vaardigheden tijdens de repetitieavonden verder uitbouwen. Zij zullen zich niet verloren voelen, want ieder nieuw lid krijgt een buddy aangewezen. Dit ervaren koorlid begeleidt het nieuwe lid en zorgt ervoor dat deze zich snel thuis voelt in de (stem)groep.

Een mooi extraatje is: als de cursist minimaal een half jaar lid blijft van Popkoor Mikado dan wordt het cursusgeld (€ 50,00) teruggegeven. De cursus is dan per saldo helemaal gratis.

 

De eerste cursus vindt plaats op dinsdag 9 januari 2018 en de laatste is op 6 februari 2018 (19:00-19:45 uur) in Dorpshuis en Eetcafé De Tas, De Dam 3, 2731 CE Benthuizen (gem. Alphen aan den Rijn). Dit ligt op steenworp afstand van Zoetermeer.

En die cursisten die de smaak te pakken krijgen kunnen gewoon blijven! Popkoor Mikado repeteert namelijk iedere dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

 

Agenda optredens voor december 2017:

• 12 december 19:15 Kaarsjesavond, Dorpstraat Zoetermeer

• 15 december 17:00 Gouda bij Kaarslicht, in de Gouwekerk

• 16 december 11:30 Kerst in Winkelcentrum Bloemendaal Gouda

• 19 december, 19:30 Royal Christmas Fair, Lange Voorhout, Den Haag

 

Aanmelden voor deze cursus kan via een mail aan pr@popkoormikado.nl. Aanmelden kan ook via een pm via Facebook, Instagram of Twitter.

Voor meer informatie kijk op www.popkoormikado.nl