• Sem Spruit op de hoogste trede

    T Spruit

Sem Spruit Nederlands kampioen

18-06-2018, 10:04 | Lezersnieuws | Bart

Afgelopen weekeinde werden er weer veel successen behaald door de Alphense schaatsvereniging, STC De Rijnstreek. De klapper werd zaterdagmiddag gemaakt toen Sem Spruit Nederlands Kampioen werd op het Nationaal Pupillen Toernooi in Purmerend.

Het weekeinde begon in Leiderdorp met het districtskampioenschap inline skaten in Leiderdorp. De Alphense schaatsers wisten maar liefst 9 keer op het podium te komen. Nieuwe districtstkampioenen zijn Esmee van Randeraar en Tygo Blom bij de pupillen 3. Esmee wist zelfs samen Fleur Hartveld (zilver) en Elin Lamain (brons) een clean sweep te realiseren.  Bij de pupillen 2 namen  Jim Hartveld en Danique Verhoeve beiden de bronzen plak in ontvangst. Junior de Blois won zilver bij de pupillen 1 jongens, Mirthe Paul bij de dames junioren A en  Jort de Boer bij de heren junioren A. Een prachtg resultaat bij dit kampioenschap.

Op zaterdag was er het Nationaal Pupillen Toernooi. Omdat de KNSB geen officieel NK organiseert voor pupillen is dit het officieuze NK voor deze categorie. Vanuit de Alphense vereniging was er wederom een flinke vertegenwoordiging. Naast Sem Spruit stonden ook Jim Hartveld, Junior de Blois, Aidan Verhoeve en Timo Valentijn aan de start. Bij de meisjes werd de club vertegenwoordigd door Danique Verhoeve en Julia Gras. Omdat de pupillen ook in één categorie als eerstejaars en als tweedejaars verschijnen hadden de dames en heren het niet makkelijk tegen de jongens die soms een goed jaar ouder waren. Sem Spruit kwam in drie ritten steeds in een rechtstreeks duel dezelfde tegenstander tegen. Eindigde hij in de eerste nog op de tweede plaats, in de tweede en derde rit won hij overtuigend en wist daarmee de titel op zijn naam te schrijven. 

Op zondag waren er ook nog twee sporters van de vereniging actief maar dit keer bij een heel andere discipline. De dames Maxime en Roxanne Takken waren geselecteerd voor het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in Steenbergen. Daar deden zij het ook heel goed. Uiteindelijk werd Maxime zestiende in haar categorie en Roxanne zevende. Roxanne wist tijdens de race steeds in de kopgroep te blijven en trok de achtervolging aan toen de nummer één wist te demarreren. Twee ronden wist zij dit vol te houden maar moest uiteindelijk opgeven in de laatste ronde waarmee ze in een massasprint op de zevende plek eindigde. 

Alles bij elkaar een fantastisch sportweekeinde voor de Alphense schaatsers, die er weer een Nederlands kampioen bij hebben!