• Alexander Doornekamp (2) en Tim van IJperen (3)

    M. Doornekamp

Succes voor Alphense schaatsers op alle fronten

12-02-2018, 10:00 | Lezersnieuws | Bart de Vries

Het kon niet op dit weekeinde voor de schaatsers van STC de Rijnstreek uit Alphen. Daan Spruit werd verkozen tot sporttalent van het jaar. ze reden 32 nieuwe persoonlijke records, 2 clubrecords, promoveerde en reden naar zilver en brons in Den Haag.

Het begon allemaal op vrijdagavond tijdens het Alphens sportgala. Daan Spruit, werd voor de tweede keer verkozen tot sporttalent van het jaar. Vorig jaar was hij tijdens zijn verkiezing al Nederlands kampioen langebaan. Dit jaar kon hij zelf de prijs niet in ontvangst nemen omdat hij bij het NK junioren was. Zijn trotse vader mocht dat namens hem doen.

In de vroege zaterdagochtend stonden 3 pupillen aan de start van het districtskampioenschap in Leiden. June de Blois, Julia Gras en Linde de Boer reden drie nieuwe persoonlijke record maar wisten helaas het podium niet te bereiken.

Zaterdagavond reden 16 leden van de club in Thialf, Heerenveen. Daar sneuvelden maar liefst 26 persoonlijke records. Mirthe Paul reed een nieuw clubrecord op de 1000 meter. De eerste van dat weekeinde zo zou blijken.

De vroege ochtend van zondag was het weer raak. Timo Valentijn en June de Blois kwamen in actie in Den Haag. Voor June was dit de 3e keer van het weekeinde en ook nu reed zij een prachtige tijd. Timo maakte er een nieuw persoonlijk record van. June wist niet haar nieuwe record (wat ze de avond daarvoor nog had gereden) niet te verbreken maar reed wel zo hard dat ze promoveerde naar de hoogste klasse.

In de middag kwamen er weer een aantal schaatsers in actie waarbij Mirthe Paul een tweede clubrecord op haar naam wist te schrijven. Dit keer op de 300 meter.

Ondertussen was Daan Spruit tijdens het NK helaas gediskwalificeerd. Net als Daidai Ntab maakte hij een tweede valse start op de 1000 meter. Hierdoor zag hij het NK zeker aan zijn neus voorbij gaan.

Maar de dag was nog niet voorbij. Ook in de avond kwamen er weer schaatsers in actie waarbij de meest opvallenden Alexander Doornekamp en Tim van ijperen Waren. Zij streden om de podiumplaatsen in de baancompetitie Van Den Haag. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden Tim en Alexander nog nummer twee en drie. Tijdens de wedstrijd werd er echter van plaats gewisseld. Tim kwam ten val en miste daardoor punten. Hij herstelde zich wel weer zo snel dat hij zijn podiumplaats kon behouden.

Met al deze successen kijken de schaatsers en coaches van STC de Rijnstreek zeer tevreden terug op een wel vruchtbaar maar vooral ook gezellig weekeinde.