• Winnaars meisjes de Windroos groep 7/8

    R. Bon
  • Winnaars jongens de Meridiaan groep 7/8

    R. Bon

SV Rijnstreek Schoolhandbaltoernooi 2018 voor basisscholen.

07-01-2018, 23:10 | Lezersnieuws | R. Bon

Vrijdag 5 januari werd voor de 39ste keer het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi -georganiseerd door SV Rijnstreek- gespeeld in de Limeshal. Dit jaar waren 35 teams van verschillende basisscholen uit Alphen aan den Rijn ingeschreven. Het toernooi startte rond half tien met de groepen 3/4 en 5/6. In deze categorieën werden leuke en spannende wedstrijden gespeeld en was er een leuke sfeer door de fanatieke deelnemers en coaches. Uiteindelijk won de Windroos in groep 3/4, in groep 5/6 behaalden de meiden van het Mozaïek en de jongens van de Bonifacius de eerste plaats.

Na de korte pauze begonnen de groepen 7 en 8, verdeeld over twee poules met jongens en twee poules met meiden, aan hun competitie. In beide categorieën zouden de nummers 1 en 2 in de poules doorgaan naar de kruisfinales. De finales bestonden uit de winnaars van de kruisfinales.

Als eerste mochten de meiden uit de groepen 7/8 aantreden in de finale. In deze finale speelde het Vianova tegen de Windroos. Aangemoedigd door het fanatieke publiek scoorde de Windroos er lustig op los en was de einduitslag toch enigszins verrassend: 8-0.

Na de finale van de meiden was het de beurt aan de jongens: ook hier speelde het Vianova de finale, dit keer tegen de Meridiaan. In deze spannende finale werd er in de reguliere speeltijd niet gescoord door goed keeperswerk aan beide kanten, wat betekende dat er verlengd moest worden. Met nog één minuut te spelen viel het beslissende doelpunt: de Meridiaan scoorde de 1-0. Het Vianova kwam in de resterende tijd niet meer tot scoren, waardoor de jongens van de Meridiaan met de wisselbeker naar huis mochten. De Meridiaan en de Windroos zullen komend jaar de Alphense basisscholen vertegenwoordigen in de streekfinales.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.svrijnstreek.nl. Ook voor als je een keer gratis wilt komen proeftrainen of gewoon eens wilt komen kijken. Informatie nodig, stuur een e-mail naar: info@svrijnstreek.nl