• Emma Lundell wint zilver op NK Show Twirl

    Claudia Verweij
  • De routine "Onderwaterwereld" gaat mee naar het EK

    Claudia Verweij

Zilver op NK:Emma Lundell plaatst zich voor EK in Kroatië

12-03-2018, 20:40 | Lezersnieuws | Marenthe

De Alphense Emma Lundell, 13 jaar, heeft afgelopen weekend zilver behaald bij het Nederlands Kampioenschap Show Twirl van de NBTA. Deze podiumplaats bezorgde haar een kwalificatie voor het Europees Kampioenschap Show Twirl te Kroatië in oktober. Emma nam deel namens de Alphense Twirl en Dance-vereniging SPIRIT.

Show Twirl is een combinatie van dance en twirl. Hierbij gebruikt de deelnemer attributen die het thema van een dans-routine versterken. Emma werkte voor het NK het thema "onderwaterwereld” uit en danste met onder andere een stuk koraal, een zeester en vis. Met deze routine beeldt ze de boodschap uit, dat we zuinig moeten zijn op onze prachtige oceanen. Emma laat zien dat zij vecht voor het behoud van de onderwaterwereld. Deze routine neemt zij mee naar het EK.

Trainster Claudia Verweij is bijzonder trots op haar pupil: “Emma zet wederom een topprestatie neer en dat is niet alleen voor haar, maar ook voor onze vereniging een prachtige opsteker! De komende maanden zullen we hard gaan trainen voor het Europees Kampioenschap.”

Meer informatie over Dance en Twirlvereniging SPIRIT is te vinden op: www.mtd-spirit.nl of via Facebook (MTDSpirit).