• De onderbouw van AZC-Synchroon

    AZC

Zilver voor onderbouw AZC-Synchroon tijdens regionale meerkamp

11-06-2018, 10:22 | Lezersnieuws | Nanette

Zaterdag 9 juni vond de regionale Meerkamp (uitvoeringenwedstrijd) plaats in ons eigen bad Aquarijn. Tijdens deze meerkamp zwemmen de jongste zwemsters in 3 verschillende categorieën hun uitvoering op muziek en laten ze daarmee zien wat ze het hele jaar geleerd hebben. AZC was in elke categorie vertegenwoordigd met een ploeg. De meiden uit Categorie 2-3 zwommen een goede uitvoering op het nummer Balada en mochten een zilveren medaille omhangen! Knap gedaan van Evi Heemskerk, Lizzy Jansen, Eva Keijzer, Charlotte Kwerreveld, Sterre Lucas, Mireije Noordam en Bridget Verkerk. 

 

De jongste groep (Categorie 1), bestaande uit Kisa Groenewoud, Daisy Haig, Poppy Haig en Barbara Makar, had een mooie uitvoering op het nummer Jungle Song. De meiden uit Categorie 4-5 zwommen heel goed op het nummer Chipz! En daarmee behaalde Maria Amzi, Noor Brokaar, Maruška Jiroutova, Isabelle Snijders en Izabeau van der Werf een knappe 4eplek! 

 

Wil je deze kanjers in het echt zien schitteren? Kom dan naar de eindshow op 8 juli in het zwembad Aquarijn.  De show duurt van 15:00 – 16:30 en belooft een heel spektakel te worden! 

 

Wat houdt Categorie 1, Categorie 2-3 en Categorie 4-5 in?

Wanneer je begint met synchroon zwemmen, start je in Categorie 1 en leer je de basishoudingen van het synchroonzwemmen. Bij deze categorie hoort het basisdiploma. Wanneer je het basisdiploma gehaald hebt, schuif je door naar Categorie 2-3 waar je steeds meer en moeilijkere figuren leert. Als je die goed onder de knie hebt en het zeilboot- en balletbeendiploma gehaald hebt, ga je door naar Categorie 4-5 waar je het laatste en moeilijkste diploma moet halen: het Barracuda diploma. Als je dat diploma gehaald hebt, mag je wedstrijddiploma’s gaan halen, maar daar ben je dan al goed op voorbereid.