• Met Helemaal Top is het feest compleet.

    Ramon Hutters

26 april: Party in het park in Zwammerdam

ZWAMMERDAM De bands Helemaal Top en Fragment zorgen er op Koningsavond, donderdagavond 26 april, voor dat het één groot feest wordt in het Ziendepark in Zwammerdam. Onder de noemer Party in het park verzorgen de bands afwisselend muzikale optredens die dankzij genereuze sponsoren ook nog eens gratis toegankelijk zijn. Party in het park is de opvolger van Proms in het park: het grootschalige evenement dat het Oranje Comité Zwammerdam vorig jaar succesvol organiseerde en waarbij de nadruk lag op symfonische muziek. Dit jaar zorgen de twee gerenommeerde bands Helemaal Top en Fragment voor een muzikaal feest.

Met de Zwammerdamse zangers van Helemaal Top is het gegarandeerd feest, want vanaf de eerste noot die Sander, Toine en PJ zingen is het onmogelijk om stil te blijven staan. Helemaal Top brengt tophits van onder anderen Jan Smit, Robbie Williams en Guus Meeuwis en is razend populair in het Groene Hart.

De Zwammerdamse zangers treden op Koningsavond afwisselend op met de Engels-Nederlandse band Fragment.

Fragment is een veel geziene gast op festivals en op feesten. Deze band brengt met een flinke dosis energie en humor aanstekelijke covers in een eigenwijs 'Fragment'-jasje. Met humor en interactie maken zij de feestsfeer nog beter en knalt het dak eraf. Party in het Park begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk. De locatie is het Ziendepark: een karakteristieke parkje aan de Oude Rijn dat voor de gelegenheid sfeervol wordt aangekleed en waar bezoekers eten en drinken kunnen kopen. De organisatie van het evenement is in handen van het Oranje Comité Zwammerdam. Met Party in het park geeft het Oranje Comité Zwammerdam het startschot van de Oranjefeesten in Zwammerdam. Het feest bestaat uit activiteiten op Koningsdag (vrijdagochtend 27 april) en de Start van de Liberty Tour in Zwammerdam op 5 mei.

LIBERTY TOUR De Liberty Tour is een jaarlijkse herdenkingstocht op 5 mei. Een colonne historische voertuigen en een groep atleten leggen sinds 2016 elk jaar op 5 mei dezelfde route af als de Prinses Irenebrigade ten tijde van de bevrijding in 1945. Dit jaar is de start in Zwammerdam.

De voertuigen verzamelen vanaf 7.00 uur in Zwammerdam en vertrekken om 9.15 uur om via Alphen aan den Rijn naar eindbestemming Den Haag te rijden.

De start van de tocht is extra feestelijk, want het Oranje Comité Zwammerdam houdt van 8.00 tot 9.00 uur voor alle inwoners van Zwammerdam, andere geïnteresseerden en de chauffeurs en bijrijders van de historische voertuigen een speciaal ontbijt op het Plein. De Band of Liberation verzorgt daarbij samen met het Zwammerdams Wilhelmina een passende muzikale show.

ORANJE COMITÉ Het Oranje Comité Zwammerdam organiseert reeds jarenlang het klassieke Koningsfeest in het dorp, maar is eveneens bekend van Zwammerdam Culinair en andere festiviteiten in Zwammerdam. Zie ook de facebookpagina van Oranje Comité Zwammerdam.