• cara yuan

60 jaar getrouwd: 'Liefde overwint alles'

ALPHEN Op dinsdag 26 september was het 60 jaar geleden dat de heer A. (Rinus) Oudshoorn (85) en mevrouw J. (Jannie) Oudshoorn-Van Leeuwen (82) elkaar het jawoord gaven. Een dag later zijn ze bezocht door burgemeester Liesbeth Spies met wie ze heel gezellig hebben zitten praten.

Marieke Roggeveen

Rinus en Jannie zijn geboren Alphenaren en hebben elkaar leren kennen bij dansschool Van der Moezel. Na hun trouwen hebben ze in Den Haag gewoond, daarna in Zoetermeer om na een jaar terug te keren in Alphen aan den Rijn waar ze op verschillende adressen hebben gewoond voordat ze zeven jaar geleden naar de Magnoliastraat verhuisden.

VAKMAN Het echtpaar heeft (bewust) geen kinderen, tot aan zijn VUT was de heer Oudshoorn metaaldraaier, onder meer bij Motorenfabriek De Industrie. Mevrouw Oudshoorn heeft eerst als 'meisje' bij een boer gewerkt, daarna als naaister bij Hollandia en later bij de Martha-Stichting en de Hooge Burch voor verstelwerk. Zeker 25 jaar hebben ze hun vakantie met de caravan op de Veluwe doorgebracht waar ze veel gefietst hebben. Nu maken ze elke dag nog een wandeling van een uur. Sinds zijn VUT kookt de heer Oudshoorn het eten en doet hij allerlei klusjes in huis. 'Een vakman,' vindt zijn vrouw.

DANKBAAR De trouwdag hebben ze in kleine kring gevierd. 'Kort na elkaar zijn er drie zwagers overleden,' vertelt mevrouw Oudshoorn, 'dit was allemaal nog erg vers. Dus gewoon een kopje koffie met iets lekkers erbij en een glaasje.' Terugkijkend vindt mevrouw Oudshoorn dat de 60 huwelijksjaren voorbij zijn gevlogen. 'Er was wel eens tegenwind, er waren ook wel eens hoge golven, maar liefde overwint alles.' 'We hebben nooit ruzie,' vult haar man aan, 'daar schiet je niets mee op. We genieten van elke dag en zijn dankbaar dat we samen onze diamanten bruiloft hebben kunnen vieren.'