• Michel du Chatinier bewondert de fotocollage die hij van burgemeester Liesbeth Spies kreeg.

    Rob Langerak

Afscheid Du Chatinier

ALPHEN Zijn afscheid op maandag 11 juni betekent een volgende politieke stap voor Michel du Chatinier gepassioneerd voormalig wethouder financiën en sportzaken. Zijn kennis, ervaring en vaardigheden gaan niet verloren voor de gemeente. Als gemeenteraadslid voor de ChristenUnie zet hij zich vanuit zijn andere positie weer volledig in voor de samenleving. De betrokkenheid en inzet van Du Chatinier voor de gemeente Alphen zijn de afgelopen drie raadsperioden bekend bij fans en criticasters.

Kenmerkend waren zijn uitspraken tijdens de gemeenteraadsvergaderingen waar hij zijn financiële expertise mocht uitdragen: „Voorzitter, ik houd het kort", en de non-verbale reactie daarop van de raadsleden die extra makkelijk gingen zitten.

Onder zijn bewindvoering kreeg Alphen de begroting op orde, konden onverwachte tegenvallers worden opgevangen, bleef het financiële weerstandvermogen op peil, maar slonken ook de NUON-reserves. Het einde van het tijdperk Du Chatinier werd afgelopen maandag geheel overeenkomstig zijn grote passie voor sport, afgesloten met een receptie in de Limeshal.