• Walter Planije

Alpha-Beten in de prijzen bij het Midden-Holland puntenscrabbletoernooi

ALPHEN Met 28 deelnemers is op zaterdag 11 november voor de 34-ste keer het Midden-Holland Puntenscrabbletoernooi gespeeld. Dit toernooi is georganiseerd door scrabbleclub De Alpha-Beten, in samenwerking met buurtcentrum De Ridder, en vond plaats in Wijkcentrum Ridderveld aan de Concertweg.

Marieke Roggeveen

Huishoen

Dit toernooi is één van de landelijke toernooien van de Scrabblebond Nederland (SBNL) waarbij de deelnemers in drie categorieën drie spellen spelen. In de pauze na het tweede spel vertelt Annie Wilmink, al 25 jaar lid van de Alpha-beten, dat ze scrabble speelt om zo lang mogelijk haar hersenen te blijven trainen. "En natuurlijk ook voor de gezelligheid." Naar schatting doet ze vandaag voor de vijftiende keer mee met het toernooi. "Altijd leuk om iedereen weer te zien en ik probeer altijd zo hoog mogelijk te eindigen. Tot nu toe ben ik heel tevreden, de eerste twee spellen gingen goed." Later blijkt ook het derde spel goed te zijn gegaan en eindigt Annie Wilmink met 1.754 punten als eerste in de 2-de categorie. Clubgenote Ineke Verheij eindigt met 1.423 punten als tweede in de 3-de categorie. De prijs voor het origineelste woord gaat naar Ineke Wilmink van de Alpha-beten voor het woord huishoen.

Informatie

De Alpha-Beten scrabbelen elke woensdag van 19.30 tot 22.30 uur in Wijkcentrum Ridderveld aan de Concertweg 3 te Alphen aan den Rijn. In de even weken puntenscrabble en in de oneven weken duplicatescrabble. Voor meer informatie: Gineke de Bruijn, tel. 0172-443867, e-mail: b.l.de.bruijn@kpnmail.nl