• Walter Planije

Alphen werkt dichtbij

ALPHEN ,,De Beurs van het Werk trok zo'n 1.000 belangstellenden ", zegt Petra Burgmeijer namens Vereniging Ondernemingen Alphen (VOA). ,,Dit jaar was de beurs op zaterdag en dat bood ook degenen die doordeweeks werk hebben gelegenheid om langs te komen."

Rijk Huisman

Zowel van de kant van werkzoekenden als werkgevers was er veel belangstelling voor de beurs, die in het stadhuis werd georganiseerd door de gemeente en de VOA. De 45 beschikbare tafels voor Alphense werkgevers waren in een mum van tijd 'uitverkocht'. ,,Wij zijn zowel op zoek naar geschoold als naar ongeschoold personeel", laten Boskoopse tuinders weten. Een technisch bedrijf komt eveneens graag in contact met dezelfde doelgroep. Fit Class noemt zichzelf een buitenbeentje: ,,Hoe fitter je bent, hoe groter je kansen op de arbeidsmarkt. Maar ook als je werk hebt is het van belang om gezond te blijven."

Geïnteresseerden kunnen desgewenst aanschuiven bij de vier gratis workshops. Als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht gaat Dick Feddes in op de valkuilen waar je in terecht kunt komen wanneer je van baan wilt veranderen. ,,Laat je vooraf goed informeren, dat bespaart je achteraf veel narigheid", is zijn credo. In een andere workshop benadrukken deskundigen het belang om zichtbaar en vindbaar te zijn op Linkedin. Solliciteren leer je niet in een workshop van drie kwartier, maar je krijgt wel handvatten mee om jezelf zo goed mogelijk te presenteren. De vierde workshop staat de vraag centraal: 'Waar liggen mijn kansen?

Een paar bezoekers leggen in het kort de reden van hun bezoek uit: ,,Ik heb wel werk, maar maak te weinig uren. Een baan erbij is erg welkom. Dat ik 62 ben is geen bezwaar om succesvol te solliciteren." De VOA wil graag dat Alphenaren in de eigen woonplaats werk vinden en dat sluit naadloos aan bij de wens van een van de bezoekers. ,,Nu stap ik iedere morgen in mijn auto en daarom ben ik op zoek naar eenzelfde soort baan in Alphen." Wie zijn tijdelijke contract ziet aflopen krijgt alle gelegenheid om zich te oriënteren op een nieuwe uitdaging.