Alphense Boys naar finale rookvrije generatie award

ALPHEN Alphense Boys gaat door naar de finale van de Rookvrije Generatie Awards 2018. De Boys behoort in de categorie Sport tot de laatste drie kandidaten. Er waren vijftien verenigingen in deze categorie genomineerd. Via een stemming zijn drie finalisten gekozen (50% publieksstemmen, 50% jurystemmen), waarna Alphense Boys samen met HCM Arnhem (hockey) en Healthy Ageing Tour (wielrennen) overbleef.

Sinds 1 januari van dit jaar is Alphense Boys de eerste rookvrije voetbalvereniging in Alphen aan den Rijn. De club vindt het belangrijk dat kinderen gezond en sportief kunnen opgroeien. Roken past daar niet bij, dus daarom wordt het sportcomplex rookvrij gemaakt. Om de nieuwe afspraken aan alle leden en bezoekers van het Boyscomplex duidelijk te maken, wordt tot 1 april een grote campagne gevoerd. Alphense Boys is hierbij ondersteun door Toob Alers van Buro Toob. Overal op het complex hangen bordjes, banners, posters en spandoeken. Op social media draaien filmpjes waarin 'ambassadeurs' duidelijk maken dat roken en sporten niet bij elkaar horen. Hierdoor ontgaat het niemand dat Alphense Boys rookvrij is.

Een goed voorbeeld doet goed volgen, zo blijkt onder meer uit de aankondiging dat ook ARC inmiddels heeft aangekondigd zijn complex dit voorjaar rookvrij te willen maken.

Op maandagmiddag 19 maart worden de Rookvrije Generatie Awards uitgereikt in het Nijntje Museum in Utrecht. Behalve in de categorie Sportverenigingen worden ook Awards uitgereikt in de categorieën Gemeente, Personen, Recreatie, Scholen en Zorg.