• Naast de veiling kan er bij Arti ook bingo gespeeld worden.

    cara yuan

Arti Alphen bestaat 110 jaar

ALPHEN Harmonie Arti Alphen, de oudste muziekvereniging van Alphen aan den Rijn, bestaat dit jaar 110 jaar en dat gaat feestelijk gevierd worden. Zo gaat Groot Arti in juli drie dagen muziekoptredens verzorgen in Trier en Luxemburg-stad en gaan de muzikanten van Jong Arti en Toetie naar pretpark Walibi. De leden betalen zelf flink mee, maar om van de activiteiten iets bijzonders te maken, is extra geld nodig.

Hélène Bouwens

AANBOD Daarom organiseerde Harmonie Arti op zaterdag 7 april een gezellige veiling- en bingoavond in de eigen repetitieruimte in het Wellant College aan de Kalkovenweg. Zo'n zeventig mensen, Arti-leden maar ook andere belangstellenden, waren aanwezig en boden op leuke, bijzondere en unieke kavels. Die waren door de leden van Arti zelf ingebracht of door bedrijven of organisaties en boden voldoende mogelijkheden voor de grote en kleine beurs. Een grip uit het gevarieerde aanbod: 2 uur waterskiën bij Wet & Wild, een workshop reanimeren, een rondrit in een oldtimer, een sportieve bootcamp van 1 uur, een rondleiding door de Adventskerk met een orgelconcert van Simon Stelling, een workshop handletteren en een voetreflexbehandeling van 1,5 uur.

BINGO Na het eerste deel van de veiling kwamen twee oude dametjes, Els en Janny, de zaal binnen strompelen om de bingo op hun eigen ludieke manier te gaan presenteren. Toch lieten de aanwezigen zich niet makkelijk afleiden en bleven ze geconcentreerd de cijfers op hun kaarten controleren. De spanning was om te snijden. Er waren dan ook leuke verwenpakketjes te winnen en een grote prijs voor de winnaar van drie volle kaarten. Zes jonge muzikanten, Woodwindtrumpets, verzorgden daarna een muzikaal intermezzo. Ze brachten een eigen bewerking van Set Fire to the Rain van Adele ten gehore. Hierna werd de veiling succesvol vervolgd en afgesloten met een mooie opbrengst om de uitjes iets extra's mee te geven.

GENOTEN Lenie Uilenberg heeft een hele leuke avond gehad. ,,Ik had in de krant over de veiling gelezen en ben samen met mijn vriend gekomen", vertelt ze. ,,Ik bezoek wel vaker een veiling, maar dan worden er meestal oude spulletjes aangeboden. Hier was dat niet zo en dat was een erg leuke verrassing. Ik heb kaarten voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest bemachtigd en voor het weekendje in een huisje in Drenthe. Van de bingo heb ik ook genoten."

,,We gaan om de twee of drie jaar op concertreis naar het buitenland", zegt Evie-Janne van Noorel van Arti. ,,En dit jaar gaan we van 6 tot en met 8 juli naar Trier en Luxemburg-stad. We gaan met een bus en er gaan circa vijftig leden mee. Op 7 juli spelen we onder andere op een festival in Trier en op 9 juli geven we een concert in Luxemburg-stad. We hebben er allemaal veel zin in." In het jubileumjaar van Arti staan er nog meer activiteiten op het programma. Zo is er op vrijdag 29 juni een thuisblijversconcert op het Thorbeckeplein en geeft Harmonie Arti een galaconcert in november. Meer informatie: arti-alphen.nl