• Raymond Geertsen Fotografie
  • Raymond Geertsen Fotografie

Burgers centraal bij DAT deze herfst

ALPHEN De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart 2018. De Alphense Talkshow (DAT) wil de komende maanden de discussie aangaan over thema's die voor de verkiezingen belangrijk zijn. Daarbij staan echter niet de politici centraal, maar de burgers.

Tijdens de discussiemiddagen van DAT komen opiniemakers en organisaties aan het woord, die aan het publiek gaan vertellen wat zij belangrijk vinden voor de gemeente Alphen aan den Rijn. In vier bijeenkomsten komen achtereenvolgens de thema's verkeer en vervoer; ruimtelijke ordening en volkshuisvesting; zorg én veiligheid en milieu aan bod. De Alphense politieke partijen worden wel nadrukkelijk uitgenodigd, maar alleen om in het publiek plaats te nemen.

De eerste Talkshow van deze reeks is in Café Alphens op zaterdag 2 september van 16.00 tot 17.30 uur, het onderwerp is Verkeer en Vervoer. De show wordt opgenomen en de opvolgende maandagavond door Studio Alphen op de radio uitgezonden. DAT streeft ernaar bij elke aflevering vertegenwoordigers uit Boskoop, Koudekerk of Hazerswoude en Alphen aan den Rijn aan tafel te hebben.

Het volledige programma voor dit najaar ziet er als volgt uit:

Zaterdag 2 september: Verkeer en vervoer in Café Alphens.

Zaterdag 8 oktober: RO en Volkshuisvesting in Boskoop

Zaterdag 4 november: Zorg in Alphen aan den Rijn

Zaterdag 2 december: Veiligheid en Milieu in Koudekerk of Hazerswoude

Organisaties die vinden dat ze bij één van de thema's aan tafel horen te zitten, kunnen contact opnemen met de voorzitter van DAT, Gerrit Willems, gwillems@gwillems.net.