• Walter Planije

Cascarvieten brengt Alphen in carnavalsstemming

ALPHEN Met een promotietoer heeft Carnavalsvereniging De Cascarvieten op zaterdag 3 februari de inwoners van Alphen aan den Rijn alvast in carnavalsstemming gebracht voor de komende feesten.

Marieke Roggeveen

Voorafgegaan door een feestelijke praalwagen vertrok de carnavalsoptocht vanaf het gemeentehuis naar de weekmarkt om daar een feestje te bouwen met carnavalsnummers en optredens van de Kindergarde. Vooral bij de hit 'Hallo allemaal' werd er enthousiast meegezongen en gedanst en bleven veel bezoekers staan en maakten ze ook foto's.

KRIEBELS ,,Gezellig hoor," vindt Marjolein van Kempen, ,,we wonen sinds oktober in Alphen en dit is gewoon leuk, vooral voor mijn vriend. Steven heeft een carnavalachtergrond en rond deze tijd krijgt hij altijd de kriebels. Ook Cees Jan van den Hoek geniet zichtbaar van de vrolijkheid bij de weekmarkt. ,,Ik houd er wel van. Vroeger heb ik zelf meegelopen met carnavalsoptochten. Ik vind het belangrijk dat we een carnavalsvereniging hebben. Als niemand iets organiseert tijdens carnaval, gebeurt er ook niets. Alleen jammer dat het regent, maar daar kan niemand iets aan doen." Mevrouw Oosterman blijft verbaasd staan. ,,Ik wist helemaal niet dat dit er is, maar wel gezellig. Om naar te kijken dus, niet om mee te doen. Ik ben geen carnavalsvierder, en mijn man al helemaal niet. Maar ik kijk er wel graag naar. Moet je die kleine kinderen zien dansen, zo schattig."

EEN METER BIER Voorzitter Frank Verschuur is tevreden over de opkomst. ,,We laten ons zien en iedereen heeft plezier. Deze promotietoer doen we overigens in samenwerking met de weekmarkt. De marktkooplieden hebben zich verkleed om mee te dingen naar een leuke attentie voor de origineelste outfit. We hebben net een rondje gelopen en straks gaan we de dekbeddenverkoper verblijden met de prijs: een meter bier. Hij is verkleed als monnik en heeft ook zijn kraam versierd."

BOERENBAL Als aanloop naar het Boerenbal op zaterdag 10 februari bezochten de Cascarvieten de verpleeghuizen Rietveld en Oudshoorn, de Hooge Burcht in Zwammerdam en Ipse de Bruggen in Nieuwveen. ,,Geweldig om te zien hoe de bewoners hiervan genieten," vervolgt Frank Verschuur. ,,En dan volgende week het Boerenbal, op zaterdag 10 februari, met ongeveer duizend feestvierders. 's Middags ook nog het Kindercarnaval en op vrijdag 9 februari het 55-plus carnaval. Op het Boerenbal wordt ook de nieuwe Prins bekend gemaakt en dinsdag 13 februari sluiten we het seizoen af en geven we de sleutel terug aan de burgemeester. Maar zover is het nog lang niet! We gaan eerst nog een hele week feesten en straks gaan we nog naar het Rijnplein om daar ook de bezoekers in carnavalsstemming te brengen. In de plaatsen onder de rivieren leeft het carnaval misschien meer dan boven de rivieren, maar ook in Alphen aan den Rijn kan iedereen carnaval vieren!"

Voor meer informatie : www.cascarvieten.nl