• Walter Planije

Echtpaar Bos 60 jaar getrouwd

ALPHEN Het was dinsdag 30 oktober 60 jaar geleden dat Cor Bos (83) en Mar (Harmpje) Griffioen (83) elkaar het ja-woord gaven. De burgemeester kwam hen de dag erna namens de gemeente feliciteren en gaf hun het boek 'Alphen aan den Rijn een plaatje' cadeau.

Hélène Bouwens

Op de trouwdag zijn de kinderen geweest en op zaterdag 3 november hebben ze gezellig bij Brasserie De Alphense Burgemeester gegeten met kinderen, kleinkinderen en broers. ,,Jammer, dat mijn pas overleden jongste broer er niet bij kon zijn", zegt Bos triest. Cor en Mar leerden elkaar in de Adventskerk tijdens de jeugddienst op eerste kerstdag 1956 kennen. Ze maakten meteen een afspraak voor tweede kerstdag, de verjaardag van Mar maar dat wist Cor niet. Mar heeft toen gezellig haar verjaardag bij haar aanstaande schoonouders gevierd. In 1958 huwden ze en gingen aan de Steekterweg wonen. Zes jaar later verhuisden ze met zoon en dochter naar de Kastanjestraat. Inmiddels wonen ze alweer 15 jaar aan de Flevolandstraat in een fijn appartement met een groot balkon. Ze zijn er erg blij mee. ,,Het is lekker dicht bij de winkels van de Atlas en het openbaar vervoer", vertelt Bos.

Mar is geboren in Bodegraven. Haar ouders waren binnenvaartschippers, waardoor ze als klein meisje op veel plekken heeft gewoond en veel scholen heeft bezocht. Vanaf haar dertiende heeft ze tien jaar op de boot gewerkt, totdat ze met Cor ging trouwen. Mar heeft altijd voor de kinderen en heel veel voor haar schoonouders gezorgd. Cor is een echte Alphenaar. Vanaf 1960 is hij postbode in Alphen geweest. Later werd hij besteller voorman in Nieuwkoop. Op 61-jarige leeftijd ging hij met pensioen. Hij heeft veel gefietst en nu vermaakt hij zich graag met legpuzzels. Mar houdt van orchideeën en maakt kaarten. ,,Samen zitten we dan gezellig aan die tafel te hobbyen", wijst Bos-Griffioen aan. Beide hebben de afgelopen jaren veel gezondheidsklachten gehad, maar wonen nog wel zelfstandig. ,,Fijn, dat onze dochter Gerda zoveel voor ons doet", vinden ze.