• 'Boost met BSO bij de Kickboks Clinic van Kassem Gym'

Fit met Boost

ALPHEN ,,Dus als we boos zijn dan gaan we hier naar de sportschool" zegt een jongere die met zijn bokshandschoen in de ring staat. 'Ja' bevestigt Khalid van Kassem Gym 'als jullie boos zijn, zijn jullie hier altijd welkom, jullie mogen dit niet op straat doen.' De Kickboks Clinic was één van de activiteiten georganiseerd door Boost om jongeren uit Alphen aan den Rijn met een beperking kennis te laten met sporten in verenigingsverband. Waar niet direct hun beperking centraal staat.

De jongeren hebben eerder kennisgemaakt met een groepsles bij Fit for Free. Daniek Broek is instructrice SH'Bam, dat is dansen op popmuziek. Ze besloot in haar eigen tijd een half uurtje les te geven aan deze groep jongeren. Daniek heeft in het verleden al een keer met de doelgroep gewerkt. ,,Toen ik vernam dat Fit for Free een evenement met Boost zou doen, heb ik gelijk gereageerd. Het was super leuk om te doen. Het enthousiasme en de waardering van de kids daar doe ik het voor."

Daarna namen de jongeren deel aan een FunXtion les, dat is een trainingsparcours met gerichte kracht- en conditie oefeningen. Er is een ongedwongen sfeer twee jongeren besluiten op de loopband te gaan lopen buiten het FunXtion zone om. De instructeur schiet gelijk te hulp om wat informatie te geven over hoe het apparaat werkt. De aandacht van deze jongeren kan soms ineens op iets anders gericht zijn en de kunst is om daar op een goede manier mee om te gaan.

Begeleider Mohamed Attayyibi vertelt: ,,De jongeren zijn erg nieuwsgierig naar de les en de professionele trainers. De verschillende apparaten in de zaal prikkelen hen en zorgen ervoor dat de lichaamsdelen van de jongeren op een andere manier worden geactiveerd. De externe activiteiten die Boost organiseert voor deze doelgroep dragen bij aan de netwerkuitbreiding van de jongeren, wat hen in de toekomst mogelijk kan helpen bij het vinden van een stage of baan."

Jongerenwerker Kevin de Vries licht verder toe: ,,op deze wijze leren de jongeren hoe het is om zelfstandig de stap te maken naar maatschappelijke participatie. Het zijn allemaal jongeren die naar de buitenschoolse opvang van de Prima School gaan, in combinatie met jongeren van de Sociale werkplaats de Meerkoet."

Boost organiseert wekelijks sportactiviteiten voor deze doelgroep in de sportzaal van de Prisma School. Sinds drie jaar organiseert Boost extra activiteiten zoals een uitstapje naar een politietraining, boksschool Teus de Cruijf, het zwembad Thermen 2.0, muziekles bij het Buurtbedrijf de Edelsteen, en een uitstapje naar de brandweer.

Voor meer informatie over deze activiteiten neem contact op met Kevin de Vries: k.de.vries@participe.nu of Mohammed Attayibi: mohamed@stichtingstreetlivetv.nl beide werkzaam voor Boost. Wil je meer weten over Boost check www.boostalphen.nl.