• Iris Versteeg

Gezellige speldag in wijkcentrum Kerk en Zanen

ALPHEN Spellen aan den Rijn organiseerde voor zondag 28 januari de eerste speldag van 2018. In wijkcentrum Kerk en Zanen aan De Oude Wereld schoven 27 spellenliefhebbers aan en speelden onder andere Istanbul, Stenen Tijdperk en Terra Mystica.

Hélène Bouwens

Brigitte den Hartog is initiatiefneemster van Spellen aan den Rijn. Sinds september 2014 organiseert zij samen met andere vrijwilligers gezellige speldagen in wijkcentrum Kerk en Zanen. Spellen aan den Rijn is voor iedereen vanaf 10 jaar of anders onder begeleiding van een ouder die meespeelt. Er is altijd een uitgebreide collectie spellen, van gezelschapsspellen tot pittige, tactische en strategische uitdagingen, aanwezig en de vrijwilligers geven indien nodig uitleg aan nieuwkomers. Gemiddeld komen er zo'n 25 mensen per keer. Als spelers binnenkomen spreken ze met elkaar af welk spel ze gaan spelen. Een spel duurt ongeveer 1 à 1½ uur. Daarna ontstaan spontaan nieuwe groepjes die aan een ander spel beginnen.

Data De 11-jarige Ties Wiebinga was een nieuw gezicht op de speldag. ,,Ik ben uitgenodigd door een vriend, vertelt hij.,,Ik speel weleens Risk, maar ik heb hier net voor het eerst Ticket to Ride gespeeld. Ik vond het een heel leuk spel; helaas heb ik niet gewonnen."

Ook zin om een bord-, kaart- of dobbelspel te komen spelen? Dat kan dit jaar nog acht keer: op 25 februari, 8 april, 6 mei, 3 juni, 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december. De speldagen zijn van 13.30 tot 21.30 uur. De entree is 1 euro. Mee-eten kan ook. De kosten daarvoor zijn 7,50 euro.

Spellen aan den Rijn is te vinden op Facebook of op spellenaandenrijn@speelt.nl.