• ,,Je bent als het ware een beetje gewichtloos. Heerlijk. -

    Eigen foto

Hartenwens komt uit

ALPHEN In 2018 bestaat Stichting ActiVite 10 jaar. Samen met medewerkers en vrijwilligers werd dit gevierd met een Hartenwensactie voor cliënten en bewoners. Zo kwam ook de hartenwens van mijnheer Banning langs. Samen met Stichting RESA maakte ActiVite deze hartenwens mogelijk

Mijnheer Banning wilde heel graag weer een keer zwemmen. Voor de meeste mensen is dat heel normaal maar voor hem niet. Hij heeft een tracheastoma en zit in een elektrische rolstoel. Samen met stichting RESA werd zijn wens uitgevoerd. Hij ging zwemmen in zwembad de Hoorn in Alphen aan den Rijn en genoot zichtbaar.

Hij vertelt enthousiast over zijn ervaring: ,,Met behulp van een sterke man, fysiotherapeute en een drijfmiddel lig ik in het water. Het water heeft een aangename temperatuur van 28°C. Ik dobber dus wat in het water en realiseer me waarom het zwemmen zo lekker is en dat is omdat je geen druk voelt op je billen op je benen en je rug, je bent als het ware een beetje gewichtsloos, het was heerlijk!”

Stichting RESA zet zich in voor recreatieve en sportieve activiteiten voor mensen met een lichamelijke handicap van tijdelijke of van blijvende aard. (stichtingresa.nl)