• cara yuan

'Het lijkt wel een hotel'

ALPHEN Met het plaatsen van vijf kleine raskippen en een haan in een nog lege ruimte werd woensdag 1 november het nieuwe vogelverblijf in Kinderboerderij Bospark officieel geopend.

Marieke Roggeveen

Tijdens zijn welkomstwoord vertelt medebestuurslid Wim Dieho dat de plannen voor een nieuw vogelverblijf al in 2013 zijn ontstaan. "Het eerste ontwerp was echter te duur, dus dit moesten we aanpassen. In 2014/2015 heeft de kinderboerderij diverse vernieuwingen en een renovatie ondergaan, en zijn de nieuwbouwplannen opnieuw uitgesteld. Dankzij een basisbudget van de gemeente, een beetje korting van Volièrebouw Nederland in Eindhoven, en veel zelfwerkzaamheden waren de plannen enige tijd later realiseerbaar en kon worden gestart met de bouw. En nu beschikken wij over een modern en duurzaam vogelverblijf dat 30 tot 40 jaar mee zou moeten gaan, met drie hokken voor kleine kippenrassen, een volière voor kleine vogeltjes en een groot hok voor de zogenaamde loslopers."

HOTEL Even later plaatst wethouder Han de Jager, samen met vrijwilligster Costa Charité, vijf kippen en een haan in het nog lege middelste hok. De haan begint direct te kraaien en maakt al snel wat uitgebreider kennis met de kippen. Wethouder De Jager noemt het nieuwe vogelverblijf: "Een prachtig onderkomen, het lijkt wel een hotel." Costa Charité is een van de 23 zelfstandig werkende vrijwilligers van de kinderboerderij. "Al jaren, ik denk al 25 jaar. Waarom ik dit werk doe? Ik houd van dieren en het geeft mij veel voldoening." Wim Dieho bedankt de vrijwilligers voor hun grote inzet en hij bedankt ook Duyvelaar Pompen voor de sponsoring van de waterpompinstallatie in de vijver en de betonnen vloer. "De vloer is groter dan het vogelverblijf, misschien dat we het vogelverblijf later nog uitbreiden of dat we er iets anders leuks op plaatsen, bijvoorbeeld een konijnenverblijf."

Voor meer info: http://www.kinderboerderijalphen.nl