• Walter Planije

'Ik had nooit verwacht dat het zo storm zou lopen'

ALPHEN Wethouder Michel Du Chatinier opende woensdag 7 februari officieel de Kledingschuur in het oude Sint Joseph.

Marieke Roggeveen

De Kledingschuur, de nieuwe naam voor de Kledingbank, is een mijlpaal voor Gerda Steffers die in 2015 vanuit haar huis de Kledingbank Alphen aan den Rijn oprichtte, met als doel mensen te helpen die weinig tot geen middelen hebben om kleding en schoenen te kopen. Vanwege ruimtegebrek ging Gerda op zoek ging naar een nieuw onderkomen en vond deze met hulp van de gemeente in het voormalige zorgcentrum aan de Hoflaan. Omdat zij deze ruimte huurt, kan de kleding niet meer gratis weggeven worden. Een gezin kan zich nu voor 5 euro per jaar inschrijven en betaalt per gezinslid 1 euro per kwartaal. Ook niet-minima kunnen nu bij de Kledingschuur terecht en tegen een klein prijsje komen winkelen.

BLIJ ,,Ik ben hier heel blij mee," vertelt een stralende Gerda in de nieuwe winkelruimte. ,,Eind oktober zijn we verhuisd en is alles zo overzichtelijk mogelijk uitgestald. Door de grotere ruimte is er nu meer overzicht, kunnen we meer kwijt en is er meer keus. In de toekomst willen we ook speelgoed en huishoudelijke artikelen verkopen." Gerda is trots op haar vrijwilligers: Manuela, Nancy, Lies, Hetty en Gerda. ,,Zonder hun hulp had ik dit niet kunnen doen." Als ze terugkijkt naar het begin, de eerste oproep in 2015 op facebook, is haar reactie: ,,Ik had nooit verwacht dat het zo'n storm zou lopen, en het loopt nog steeds… Het is zo fijn om te zien hoe blij mensen worden als ze bij ons kleding komen uitzoeken. Daar doe ik het voor."

OPENINGSTIJDEN Voor mensen die weinig te besteden hebben, is de Kledingschuur op maandag geopend van 19.00 - 21.00 uur en op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 - 15.00 uur. Daarnaast is de winkel elke laatste zaterdag van de maand van 12.00 - 15.00 uur open voor iedereen. Voor info of doneren van kleding: gerdascheffers@hotmail.com / 06-55074153.