• Walter Planije

Jos de Heij ontvangt Goud-gele Watertoren

ALPHEN Met als hoogtepunt het Boerenbal stonden er in het afgelopen weekend meerdere carnavalsfeesten van carnavalsvereniging De Cascarvieten gepland in feestburg Avifauna.

Marieke Roggeveen

Het carnavalsweekend begon vrijdag 9 februari met het 55 Plus Carnaval dat door enkele honderden carnavalsvierders is bezocht. Er waren optredens door eigen Dansgardes, Jeugdraad, 'Het Kuiken' en Marco De Hollander. Ook was er een bingo en is halverwege de middag de Goud-Gele Watertoren uitgereikt.

VROLIJKHEID Al ruim voor aanvang is het zoeken naar een leeg plekje in de feestelijk versierde zaal. Een van de bezoekers is mevrouw Rozestraten, haar man Cees was een van de oprichters van de Cascarvieten en al vele jaren bezoekt zij het 55 Plus Carnaval. Zij is samen met twee vrijwilligers met wie zij elke zaterdagmiddag het bloemschikken leidt in Zorgcentrum Zuidervaart. ,,Dat vinden wij heel leuk om te doen, net als deze middag," vertelt mevrouw Rozestraten, ,,de vrolijkheid, het gezellig samenzijn… echt een gezellige middag!"

GOUD-GELE WATERTOREN Na de opening door voorzitter Frank Verschuur en Prins Cascar LII verzorgt Marco den Hollander zijn eerste optreden en al heel snel klapt en zingt iedereen enthousiast mee. Dit is ook het geval bij de liedjes van 'Het Kuiken' die oude tijden laten herleven met muzikale acts van Pipo de Clown, Pippi Langkous, Tita Tovenaar, Meneer De Uil, en Swiebertje. Dan volgt een officieel moment: de uitreiking van de Goud-Gele Watertoren, de hoogste onderscheiding van de Cascarvieten die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die zich zeer verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de Alphense gemeenschap. Dit jaar wordt Jos de Heij benoemd tot Ridder in de Orde van de Goud-Gele Watertoren. Wethouder en loco-burgemeester Gerard van As leest de bijbehorende oorkonde voor, en vertelt dat deze blijk van waardering aan Jos de Heij wordt uitgereikt omdat hij onder meer van 1966 tot 1974 trainingen heeft gegeven bij AZC, van 1970 tot 1988 vrijwilliger was bij RESA, van 1985 tot 2017 bestuurslid was bij de Alphense Oranje Vereniging, en initiatiefnemer en oprichter is van het Jeugdsportfonds in Alphen aan den Rijn. Daarnaast was hij vele jaren werkzaam in de zwembaden en is hij vanaf 2016 tot heden voorzitter van de Stichting RESA.

EEN EER ,,Ik ben meegelokt omdat we naar een verjaardag zouden gaan", vertelt een verbouwereerde Jos de Heij, hij is zichtbaar onder de indruk. ,,Ik vind het fantastisch en ook een eer om de Goud-Gele Watertoren te ontvangen, maar zonder vrouw en kinderen was het niet mogelijk geweest om dit allemaal te doen." Om deze reden ontvangt zijn vrouw Greet een mooi boeket bloemen. Hierna is het weer tijd voor ontspanning: een bingo met vele mooie prijzen. Na het tweede optreden van Marco den Hollander en een optreden van de gardes is er nog een slotoptreden van 'Ook Tof', is het 55 Plus carnaval ten einde en ontvangt iedere bezoeker een Goodiebag met leuke gadgets.