• Pixabay

Kerstpakkettenactie 2017 voor en door Alphenaren

ALPHEN Ook dit jaar wordt er door het DPA (Diaconaal Platform Alphen) en stichting Slimm/Alphenaren voor Alphenaren, de bekende Kerstpakkettenactie georganiseerd, wederom in samenwerking met het Witte Weekblad.

De kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen. Een persoon, huishouden of gezin kan worden aangemeld, omdat zij het financieel niet zo breed hebben of een zwaar jaar hebben gehad en het bekende steuntje in de rug wel kan gebruiken. Als u iemand kent geef hen dan op via: kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl

De Kerstpakketten actie verzorgt ook voor de cliënten van de Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken een kerstattentie. Zij hoeven dus niet opgegeven te worden.

De pakketten worden gemaakt door en voor Alphenaren.

Door het doneren van de volgende producten kunnen lezers helpen de actie ook dit jaar weer een succes te maken: chocola, blikjes tonijn, toastjes, zoutjes, chips, thee, oploschocolademelk, pakken vruchtensap, ragout, ragoutbakjes, knakworstjes, blikken fruitcocktail, soep, zoet boterhambeleg, knuffels, deodorant, bodylotion, tandpasta, zeep, kaarsen, koekjes, houdbare slagroom, mix voor nasi of macaroni, snoep, muesli en kandij.

Deze producten kunnen worden ingeleverd op de zondagen 10 en 17 december tussen 12.00 en 13.00 en op de inpakdagen: 14, 15 en 19 december tussen 10.00 en 12.00 uur bij Alphenaren voor Alphenaren aan de Briljantstraat 1. Het verzoek is om geen artikelen te doneren waarvan de houdbaarheidsdatum is overschreden. Ook alcohol, wasmiddel en verse producten kunnen niet worden gebruikt voor het kerstpakket.

Ook kan men helpen door een gift over te maken op: NL97INGB0008 211264 t.b.v. KPA of door zich aan te melden als vrijwilliger.

De gegevens van vrijwilligers van vorig jaar worden vanwege privacy redenen niet meer gebruikt. Daarom wordt aan alle vrijwilligers gevraagd zich (opnieuw) aan te melden als inpakker van de pakketten op 14, 15 of 19 december of chauffeur om de pakketten rond te brengen op 16, 19 of 20 december. Tijden en opgave staan op kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl. Alle hulp is welkom.

De kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar die het financieel niet breed heeft en waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug kan gebruiken, een kerstpakket te bezorgen. Dat kan een persoon zijn, een huishouden of een gezin. Kent u zo iemand? Opgeven kan via: kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl