• Elk jaar helpen vrijwilligers met de samenstelling van de pakketten.

    Eigen foto

Kerstpakkettenactie 2018 zoekt helpers

ALPHEN Ook dit jaar wordt door het DPA (Diaconaal Platform Alphen) en de Stichting Slimm/Help Elkaar Helpen, de Kerstpakkettenactie georganiseerd.

De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen. Een persoon, huishouden of gezin kan worden aangemeld, omdat zij het financieel niet zo breed hebben of een zwaar jaar hebben gehad en een steuntje in de rug wel kunnen gebruiken.
Wie iemand kent die in aanmerking komt voor een kerstpakket, kan hem of haar dan aanmelden via de website kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl. Dat kan nog tot 12 december.
Om de actie ook dit jaar weer een succes te maken, wordt Alphenaren gevraagd een aantal producten te doneren: chocola, blikjes tonijn, toastjes, zoutjes, chips, thee, oploschocolademelk, pakken vruchtensap, ragout, ragoutbakjes, knakworstjes, blikken fruitcocktail, soep, zoet broodbeleg, deodorant, bodylotion, tandpasta, zeep, kaarsen, koekjes, houdbare slagroom, mix voor nasi of macaroni, snoep, muesli en kandijsuiker. Deze producten kunnen worden ingeleverd bij de Stichting Slimm/Help Elkaar Helpen, Briljantstraat 1 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur en op de zondagen 9 en 16 december tussen 12.00 en 13.00 uur. Financieel ondersteunen kan ook. Kijk daarvoor op www.kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl bij 'inleveren goederen'.

Ook vrijwilligers zijn hard nodig. Aanmelden als inpakker of bezorger kan via de website.