• Het geheim van zestig jaar trouw is volgens het echtpaar 'de liefde en dankbaarheid voor wat je elke dag krijgt'.

    Walter Planije

Leen en Anneke Kloet 60 jaar getrouwd

ALPHEN Burgemeester Liesbeth Spies bezocht woensdag 11 april het echtpaar Kloet-Abrahamse om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Op zaterdag 14 april hebben zij met kinderen en kleinkinderen in de Maranathakerk gegeten. ,,Een lopend buffet, in onze eigen kerk. Vertrouwd en het eten wordt daar goed verzorgd."

Marieke Roggeveen

Leen (85) en Anneke (84) zijn in Zeeland geboren en leerden elkaar in Vlissingen kennen.

Anneke was toen leerling-verpleegster en Leen zat op de Zeevaartschool. ,,Mijn zus was ook verpleegster, volgens haar was Anneke 'de liefste van allemaal'. Kort daarna hebben wij op de Vlissingense boulevard voor het eerst gekust."

WARME HERINNERINGEN Na de Zeevaartschool ging Leen varen, eerst als zeematroos, later als steward op de grote vaart.

Na hun trouwen ging Leen bij de Provinciale Stoombootdienst werken, door oogproblemen kon hij niet meer varen.

In 1964 verhuisden ze naar Alphen aan den Rijn waar Leen als wiskunde- en natuurkundeleraar op de Technische School ging werken.

Het echtpaar heeft vier kinderen en zes kleinkinderen.

Anneke heeft veel vrijwilligerswerk gedaan: handwerkjuffrouw in Driehoorne en het opzetten van de kinderoppasdienst in de Salvatorikerk.

Ze gaan veel op vakantie, tot vorig jaar met de caravan, nu hebben ze een chalet in Vlissingen. ,,We hebben warme herinneringen aan Vlissingen."

DANKBAAR Als geheim van zestig jaar trouw noemen ze 'de liefde en dankbaarheid wat je elke dag krijgt'.

,,En dat mijn vrouw goed kan koken," grapt de heer Kloet. ,,Ik ben een bakkerszoon, een pizza bakken lukt nog wel, maar verder…"

Hij vertelt dat met de watersnoodramp de bakkerij van zijn ouders grotendeels verwoest is. ,,De bakkerij is daarna niet meer teruggekomen. Ook daarom zijn we dankbaar dat we het nu zo goed hebben."