• Dansstudio Soofit treedt op tijdens de Lichtjesavond.

    Marieke Roggeveen

Lichtjes in het donker

ALPHEN Zo'n 2.200 Alphenaren bezochten zaterdagavond 4 november de tiende editie van 'Lichtjes in het donker' op de Oosterbegraafplaats om daar hun geliefden te herdenken. Met het voorlezen van het gedicht 'Weggaan' van Rutger Kopland en het ontsteken van het vuur verrichtte burgemeester Liesbeth Spies de officiële opening, waarna met fakkels en muziek het licht over de begraafplaats werd verspreid.

Marieke Roggeveen

BLOEMENHART Eenmaal binnen de hekken van de begraafplaats gingen de bezoekers elk hun weg, om vrij rond te wandelen, een lantaarntje op te hangen in de herinneringsboom, een bloem te plaatsen in het verlichte bloemenhart… en nog heel veel meer. ,,Voor mij is dit een avond om mijn ouders in het licht te zetten," vertelde Claudia den Hollander, ,,mijn moeder is al jong overleden en mijn vader twee jaar geleden." Haar dochter Maaike (15) en haar nichtje Floortje (10) plaatsten samen een bordje bij het graf van hun opa, met daarop de tekst: 'Lieve opa, je was heel lief. Wij vergeten je nooit.'

BELEVING Zo was er ook op de tiende editie van 'Lichtjes in het Donker' weer voor een ieder de ruimte om deze avond op zijn eigen manier te beleven: met muziek en dans, in woord en in gedachten, alleen of met elkaar.