Maarten den Dulk presenteert nieuwste boek

ALPHEN Professor dr. Maarten den Dulk presenteert zaterdag 9 december zijn nieuwste boek: 'Voor een nieuw begin. De agenda van Genesis.' De emeritus-hoogleraar praktische theologie (1941), vraagt zich in dit boek af wat er gedaan moet worden om de samenleving overeind te houden. Voor het antwoord op deze vraag legt de Alphenaar zijn oor te luisteren bij de eerste verhalen uit de Bijbel.

"Al sinds het begin is een vreedzame samenleving de altijddurende opgave van de mensheid", is de conclusie van Den Dulk. ,,De eerste elf hoofdstukken uit Genesis blijken een oeroude en actuele agenda te zijn waarin we kunnen bijhouden wat ons te wachten én te doen staat. Deze klassieke Bijbelverhalen van het begin wekken vergezichten van een menigte vrije mensen en van een vrede waar je met je verstand niet bij kunt. Ze verleiden om met vertrouwen en durf een nieuw tijdperk binnen te gaan."

De boekpresentatie vindt om 14.30 uur plaats in de Lichtkring, Amerikalaan 91 en is gratis toegankelijk. De beide predikanten van de Lichtkring ontvangen een eerste exemplaar.